A trecut în neființă fostul președinte al UDTTMR, Saladin Agiacai

2232
A trecut în neființă fostul președinte al UDTTMR, Saladin Agiacai - a56fd7bf7ed10c7ae1355155eaa8535b.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 3 decembrie 2010, va rămâne o zi tristă pentru comunitatea tătară din România. Este data la care s-a stins din viață, fulgerător, Saladin Agiacai, cel care în perioa-da 2004 - 2008 a fost președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, în urma unor probleme cardiace. Prin dispariția sa, comunitatea tătară a pierdut unul dintre cei mai înfocați susținători ai spiritului tătăresc de pe meleagurile românești.
În prezent, Saladin Agiacai era vice-președinte al uniunii, iar din 2009 fusese ales membru în Congresul Mondial al Tătarilor.
Născut la data de 25 februarie 1946, în satul Curcani, comuna Cobadin, fostul președinte al UDTTMR a fost un susținător înfocat al promovării valorilor tradiționale tătărești. A dus o muncă asiduă de consolidare a relațiilor tătarilor din România cu cei din patria mamă - Crimeea, dar și cu tătarii din întreaga lume. A susținut financiar mulți tineri tătari din cadrul comunității cu burse de studiu până la absolvirea facultății.
"Este o pierdere pentru comunitatea noastră. A fost unul dintre cei mai buni președinți ai uniunii, cu o activitate deosebită. A susținut foarte mult comunitatea și a păstrat o legătură strânsă cu reprezentanții tătarilor din Crimeea. Și personal, m-a ajuta foarte mult. De fiecare Bayram era prima persoană pe care o felicitam. A fost un OM!", a declarat pentru "Cuget Liber" deputatul UDTTMR, Aledin Amet.
"Cu părere de rău transmit condoleanțe familiei celui care a fost în perioada 2004 - 2008 președintele UDTTMR, cel pe care eu l-am urmat la conducerea uniunii și căruia îi continui proiectele. A fost un membru de nădejde al comunității noastre și aveam multe proiecte pentru viitor. Îmi exprim încă o dată regretul pentru dispariția sa și transmit familiei sincere condoleanțe!", a mai spus Varol Amet, președinte UDTTMR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 Decembrie 2010
Stire din Diverse : Orez brun cu legume
Sâmbătă, 04 Decembrie 2010
Stire din Diverse : Pe urmele fostului Callatis
Sâmbătă, 04 Decembrie 2010
Stire din Diverse : Paris, cel mai scump oraș din lume
Pagina a fost generata in 1.7795 secunde