5 obiective ale Tunisiei care nu trebuie ratate

280
5 obiective ale Tunisiei care nu trebuie ratate - tunisia-1362757730.jpg
Considerată, în ultima vreme, o destinație exotică accesibilă, Tunisia, cu capitala la Tunis, este o țară învăluită în mister, despre care mulți turiști nu știu că există. 

Cu 300 de euro, o agenție constănțeană de turism oferă posibilitatea petrecerii a șase nopți într-un hotel de patru stele, cu tot cu transport și mic dejun. Iar la fața locului vă puteți orienta chiar și spre o excursie de două zile în Sahara, al cărei preț ajunge la 110 euro.

Iată câteva repere în caz că ați bifat această destinație, recomandate de www.tuktuk.ro.

Orașul Sfânt. Datând de mai bine de 700 de ani, orașul sfânt Sidi Bou Said oferă vizitatorului nenumărate prilejuri de încântare. Străzile pietruite, casele cu fațade vopsite în alb și ferestre albastre, precum și florile cu un colorit aparte, par desprinse dintr-o poveste din vremuri de mult apuse. Nu este deloc întâmplător că această destinație servește drept sursă de inspirație pentru poeți, scriitori, muzicieni și artiști din toate domeniile!

Curmali și izvoare. Irigată de mai bine de 200 de izvoare, Oaza Tozeur este una dintre cele mai frumoase atracții din Africa de Nord-Est. Vegetația sa luxuriantă, stâncile și cărările sale înguste, acoperă o suprafață de mai bine de peste 400 de hectare. Muzeul etnologic Dar Cherait permite turiștilor să aprecieze viața socială locală. Înăuntru vei descoperi costume tradiționale de nuntă și petrecere, bijuterii vechi, vase din ceramică și arme vechi.

Sare și miraj. După o vizită în Tozeur, o oprire în Chott-el-Jerid este obligatorie. Nu multe priveliști se compară cu cele oferite de reflecțiile magice de argint și purpură, emise de pătura groasă de sare. 

Târgul de capre. Aflat la marginea deșertului, Douz este locul în care poți admira o cursă de cămile în deșertul Sahara. Până și asfințitul soarelui dincolo de linia orizontului aflată în spatele dunelor, de nisip este un spectacol în sine. Turiștii care vor să socializeze cu localnicii trebuie să facă o vizită în această piață organizată săptămânal, frecventată de pastori nomazi, capre și cămile. Altă atracție este reprezentată de Festivalul Internațional al Saharei, un eveniment la care se cântă muzică din folclorul tradițional, se organizează nunți, iar ogarii sunt trimiși la vânătoare, dincolo de dunele de nisip.

Pădurile și lacurile. Există o parte a Tunisiei care câștigă tot mai mult în popularitate și care este complet diferită de Tunisia turistică. Este vorba despre o zonă aflată în nordul țării, loc cunoscut sub numele de "Tunisia verde", unde se află orașul Tabarka. Binecuvântat de un climat mediteranean, peisajul de aici abundă în păduri și lacuri magnifice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : Zece curiozități despre Finlanda
Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : S-a întâmplat într-un muzeu din Viena
Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : O noapte în "Calul Troian"
Pagina a fost generata in 0.4715 secunde