Mai greu ca la facultate

Zeci de copii respinși la înscrierea în clasa I

1075
Zeci de copii respinși la înscrierea în clasa I - clasaibis-1333393673.jpg

Articole de la același autor

Ieri dimineață au fost afișate rezultatele în urma celei de-a doua etape de înscriere în clasa pregătitoare și clasa I. Cum era de așteptat încă din prima zi de înscrieri, respectiv pe 20 martie, când s-a dat startul acestei etape secunde, zeci de copii (sau mai bine zis părinți?) au rămas pe dinafară, urmând a se reorienta către școala de circums-cripție în cea de-a treia etapă. Sau, dacă se vor mai aproba înființări de clase, ar putea reveni în etapa a IV-a.
În topul dosarelor respinse se află Școala nr. 30 "Gheorghe Țițeica", cu 45 de copii neînmatriculați în clasa I și 18 neînmatriculați în clasa pregă-titoare. La Școala nr. 24 "Ion Jalea" nu au fost admiși 25 de copii. Prof. Gica Roșu, director adjunct, declara că fiecare dosar a fost analizat cu atenție și s-a urmărit respectarea metodologiei. "Am avut în vedere în primul rând fiecare criteriu general și apoi criteriile specifice școlii, așa încât să nu defavorizăm pe nimeni". La Școala nr. 29 "Mihai Viteazul" nu și-au mai găsit loc în clasa I 18 copii și alți doi la clasa pregătitoare. Director Mariela Mincu a încercat să-i liniștească pe părinți spunându-le că s-a făcut deja o solicitare pentru suplimentarea cu încă o clasă.
Pe locul I în județul Constanța cu cel mai mare număr de clase se situează, surprinzător, Școala nr. 39 "Nicolae Tonitza", care în urma celei de-a doua etape de înscrieri a înregistrat 179 de dosare pentru clasa I și 102 pentru clasa pregătitoare. La această oră n-au putut fi înmatriculați 29 de elevi în clasa I și 27 în clasa pregătitoare, dar directorul Gelu Dimaca este foarte optimist că va reuși să suplimenteze cu încă o clasă fiecare serie, astfel încât să răspundă tuturor solicitărilor. "Dacă îmi vor fi aprobate suplimentările, voi transforma în clase laboratorul de chimie-fizică și cel de modelaj. Tot în cazul în care voi primi aprobarea de la minister, în august voi scoate la concurs șase posturi de învățător-educator: trei titularizabile și celelalte netitularizabile", a mai declarat același interlocutor de la Școala nr. 39.
Conform statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în a doua etapă s-au înscris 1.203 elevi la clasa pregătitoare și 1.556 la clasa I. Teoretic, au mai rămas libere vreo 60 de locuri la clasa I și vreo 238 la clasa pregătitoare.
A treia etapă de înscriere se va desfășura în perioada 23-25 aprilie și va fi destinată copiilor ai căror părinți au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar care nu au fost admiși și solicită înscrierea la școala de circumscripție. În această etapă vor putea fi înscriși și copiii ai căror părinți solicită înscrierea la școala de circumscripție, dar care nu au participat la prima etapă de înscriere. 
Cea de-a patra etapă de înscriere se va desfășura între 2-9 mai. În această etapă vor putea fi înscriși pe locurile disponibile, la unitățile dorite, copiii ai căror părinți au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție, dar au fost respinși inițial, din lipsă de locuri. Ultima etapă de înscrieri, desfășurată în perioada 11-18 mai, se adresează copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapele anterioare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4832 secunde