Week-end plin de evlavie, pentru credincioșii constănțeni

196
1
Week-end  plin de evlavie, pentru credincioșii constănțeni - weekendbun-1504877469.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 9 septembrie, la biserica "Nașterea Maicii Domnului", IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie, la ora 8.30. În aceeași zi, începând cu ora 19.00, acesta va oficia slujba Vecerniei cu Litie, la ora 20.30, se va desfășura Taina Sfântului Maslu, iar la ora 22.30, slujbele Paraclisul Maicii Domnului și Miezonoptica.


Duminică, 10 septembrie, tot la biserica "Nașterea Maicii Domnului", Constanța, credincioșii ortodocși pot participa, la ora 7.00, la slujba Acatistului Maicii Domnului, la ora 8.00, la slujba Utreniei, iar la ora 9.30, la săvârșirea Sfântei Liturghii de către PS Ignatie Mureșanul, Episcop-vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.


Începând cu ora 13.30, IPS Teodosie, împreună cu preoți și diaconi, va duce Brâul Maicii Domnului și moaștele Sf. Stelian la intrarea în Cumpăna, de unde se va merge în procesiune la biserica "Adormirea Maicii Domnului", din localitate. Aici, sfintele odoare vor rămâne până luni, 11 septembrie, când vor pleca în Grecia. Cât timp vor sta spre cinstire, la acest locaș de cult, vor fi oficiate, zi și noapte, slujbe închinate Maicii Domnului.


Tot sâmbătă, pe 9 septembrie, alături de Sfinții și drepții dumnezeiești părinți Ioachim și Ana, în Biserica Ortodoxă Română este serbat Sf. Cuvios Onufrie de la Vorona. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va răspunde invitației IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și va fi prezent la Sfânta Liturghie, oficiată la Mănăstirea Sihăstria Voronei, din județul Botoșani.


Sfântul Cuvios Onufrie de la Vorona s-a născut în anul 1700, în Rusia, iar timp de 25 de ani a viețuit într-o peșteră pe malul pârâului Vorona. A fost ucenicul Sfinților Vasile de la Poiana Mărului și Paisie Velicicovski. S-a mutat la Domnul în peștera sa, la data de 29 martie 1789.


În ultima zi din săptămână, duminică, 10 septembrie, IPS Teodosie va răspunde invitației IPS Naum, Mitropolit de Ruse, Bulgaria, și va fi prezent la sfințirea bisericii "Tuturor Sfinților" din Ruse și la săvârșirea Sfintei Liturghii.


Comentează știrea

...
10 septembrie 2017
Pașalâc

Statul clerical al călugărilor BOR ?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7631 secunde