Vor avea sau nu elevii liber pe 5 octombrie? ISJ Constanța lămurește situația

6962
16
Vor avea sau nu elevii liber  pe 5 octombrie? ISJ Constanța lămurește situația - decineseteme1437921173-1443681365.jpg

Articole de la același autor

Zilele acestea, pe majoritatea canalelor media, dar mai ales pe cel mai accesat site de socializare a circulat zvonul că luni, 5 octombrie, nu se vor face cursuri și că toți angajații din educație, bașca elevii, își iau un week-end prelungit, cu prilejul Zilei Internaționale a Educației.

Mai mult, s-a vorbit chiar de cuprinderea acestei zile în structura anului școlar 2015-2016 ca zi nelucrătoare, în care personalul didactic nu va fi plătit, așa încât decizia ar rămâne la latitudinea fiecărei unități de învă-țământ.

Pentru a clarifica situația, am solicitat Inspectoratului Școlar Județean Constanța o clarificare a situației. "Noi le-am transmis unită-ților de învățământ adresa primită de la Ministerul Educației, în care se precizează că se vor organiza activități specifice, la decizia fiecărei instituții, conform orarului propriu stabilit. În niciun caz nu este vorba despre o zi liberă, așa cum am văzut că circulă știrea pe Facebook. Structura anului școlar 2015-2016 nu prevede data de 5 octombrie ca zi liberă", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Zoia Gabriela Bucovală, inspector general.

De la cabinetul secretarului de stat Vasile Șălaru a fost transmis următorul anunț: "Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice, organizate în timpul programului de lucru, ziua de 5 octombrie - Ziua internațională a educației și ziua de 5 iunie - Ziua învățătorului, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar". Așadar, nici vorbă de zi liberă sau… week-end prelungit.

De unde a venit ideea acestei sărbători?

În 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a comemora semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO și Organizația Internațională a Muncii privind condițiile de muncă ale personalului didactic. Această zi se sărbătorește în data de 5 octombrie în peste 200 de țări, denumirea ei fiind "World Teachers’ Day" în engleză sau "Journée Mondiale des Enseignants" în franceză.

În mai multe țări, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale de apreciere a cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sărbătorite la sfârșitul săptămânii, în timp ce altele sunt celebrate în timpul zilelor lucrătoare. 

Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Insistam
30 septembrie 2015
Jos regimul dictatorial al lui Stan!

Luati masuri, destituiti-o pe directoarea sc. nr 28, 'Dan Barbilian', Constanta! Nu mai trageti de timp, nu asteptati caderea guvernului! In scoli nu are ce cauta factorul politic! Acest om face de rusine invatamantul constantean!

doamnei Stan
30 septembrie 2015
Demisia!

Locul dumneavoastra nu este la conducerea unei scoli, nu stiti ce inseamna a fi cadru didactic, coleg de cancelarie, coleg de scoala sau director! Nu stiti ce reprezinta notiunea de OM!!! Dati-va demisia! Degeaba mai incercati sa pacaliti, sa manipulati, sa convingeti lumea ca meritati sa ramaneti in functie. NU VA MAI CREDE NIMENI!

elev
1 octombrie 2015
Ma duc la scoala luni?

N-am inteles prea bine...mie cine imi spune daca merg la scoala luni, pe 5 oct.?

Consiliile de administratie din scoli
1 octombrie 2015
Unealta directorilor?

Au ajuns Consiliile de administratie "instrumentul de tortura" al directorilor abuzivi? Niciun membru al acestor consilii nu cracneste in fata directorului, chiar daca acesta comite abuzuri? Stim ca cei care fac parte din ele sunt din gasca directorului, da chiar asa, nu au niciun cuvant de spus?

Bravo zoia!usurel...usurel!
1 octombrie 2015
Deci poate

Voila!poate Zoia sa lege o fraza!!!waw cu bunavointa va putea mai Mult...poze mai frumoase ca realitatea...comentarii despre ciuperci Exact după dorinta lui popescu. ZOIA ÎNCĂ O DATĂ AI DEMONSTRAT CA FIECARE ARE UN PRET cu scoala28...zoia face ce vrea....nimeni nu o contestă pe zoia.toti vb despre stan ...parcă miha e pe marte,iar zoia e pe venus...tactică diversionistă...bravo raducu ...prosteste-le pe proaste in continuare ca merită...Ai grijă însă că pleci cu zoia ....acolo...doar ea se ocupa de cooperativă bac..alea..alea...

Intrebare nevinovata...
1 octombrie 2015
Ce se intampla cu ISJ cand pica guvernu'?

Toata lumea vorbeste despre stan, toata lumea vorbeste despre manevrele politice, da nimeni nu vorbeste despre isj! Daca pica guvernul, se schimba si inspectorii? Toti? Sau doar cei pusi de psd?

Stim prea bine;
1 octombrie 2015
Zoe +stan = interese

Daca Bucovala se face ca n-aude cand o intreaba lumea despre sc 28, asta nu inseamna ca lumea nu stie ce le leaga pe cele doua : niste interese...foarte mari! O fi (si) zoe santajata de stan? Sigur da, ca altfel nu se explica 'indiferenta' fata de scoala-jucarie!

comentarii
1 octombrie 2015
despre ciuperci otravitoare!

Or fi ele ciuperci care rasar si cresc la umbra... copacilor pesedisti, dar sunt otravitoare ca naiba! Feriti-va de ele!

Răspuns la: Deci poate
Adăugat de : Bravo zoia!usurel...usurel!, 1 octombrie 2015
Voila!poate Zoia sa lege o fraza!!!waw cu bunavointa va putea mai Mult...poze mai frumoase ca realitatea...comentarii despre ciuperci Exact după...
Stana zoe a lui nitu din codreanu city
1 octombrie 2015
Spaga tuturor

Politicul cu marea spaga fac casă bună.fratiorul stelica le duce pe preacuvioasele Isj-iste...unde oare?bineinteles la Arsenie Boca. Sa va rugati si pentru cei bagati in puscarie aiurea...Si pentru absolventii rămasi pe străzi pe spinarea părintilor

Tot ala de adineauri
1 octombrie 2015
Pelerinaj isj

Să vă rugati fetelor la SFântul sa scapati cu bine...viitorul va dovedi...Ce pramatii sunteti...

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9272 secunde