Violonista Sarah Chang și actorul Ion Caramitru vor oferi un show de excepție, "Sub semnul lui Ovidius"

444
1

Articole de la același autor

Sâmbătă, 26 august, începând cu ora 20.30, atât constănțenii, cât și turiștii sunt așteptați în Piața Ovidiu din Constanța, la cel mai important eveniment al Anului Omagial, "Sub semnul lui Ovidius".

Amfitrion va fi actorul Ion Caramitru, iar invitații săi sunt personalități din lumea muzicii clasice, baletului, dar și istoriei reconstituite 3D și artei de a face focul să nareze. Evenimentul este organizat de Filiala Asociației Difuzorilor și Editorilor - Patronat al Cărții și sprijinit de Primăria Municipiului Constanța.

Astfel, timp de două zile, pe scenă vor urca Orchestra Simfonică București, singura orchestră privată din țară, condusă de maestrul dirijor Radu Postăvaru, căreia i se va alătura și invitata lor de suflet, celebra violonistă Sarah Chang. Apoi, pe scenă vor urca artiștii orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" și cel mai bun coregraf român al momentului, Horațiu Cherecheș, renumit la nivel național și internațional pentru montările sale, prin care aduce în contemporaneitate dulcele stil clasic și care a creat, în premieră națională, o suită din Baletul "Spartacus", compus de Aram Haciaturian.

Programul va debuta sâmbătă cu o reprezentație susținută de

Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", condusă de maestrul dirijor Radu Ciorei. Interpreții care vor evolua pe scenă sunt: Lucia Mihalache, Doru Iftene, Răzvan Săraru, Marius Eftimie, Laura Eftimie și Smaranda Drăghici.

În prima parte, publicul va avea ocazia să se delecteze pe arii minunate din Ceaikovski, Verdi, Bizet, Rahmaninov, Offenbach etc.

Partea a II-a îi va aduce în prim-plan pe balerinii de la Teatrul "Oleg Danovski" din Constanța, cu "Trei dansuri românești".

În premieră, toți cei care se vor afla diseară în Piața Ovidiu vor lua parte la cel mai spectaculos program de artificii din România, marca Ruggieri. "Focul a fost dăruit oamenilor pentru a spune povești și a încălzi suflete. Alături de muzică, poveștile vor prinde viață și vi se vor înfățișa așa cum nu le-ați mai văzut niciodată. Spectacolul va avea loc pe faleza de la Modern și în Portul Tomis", au declarat reprezentanții Filialei Asociației Difuzorilor și Editorilor.

Ziua de duminică, 27 august, ora 20.30, aduce în fața spectatorilor, Orchestra Simfonică București, condusă de maestrul dirijor Radu Postăvaru, cu "Valsul Florilor", de Ceaikovski, "Anotimpurile" lui Vivaldi. "Anotimpurile" lui Vivaldi sau piesele lui Ravel vor fi acompaniate de renumita Sarah Chang, care va cânta la vioară. Ziua de duminică

se va încheia cu reprezentația Orchestrei Simfonice București, condusă de maestrul dirijor Radu Postăvaru, unde își vor face loc Brahms, Verdi, Strauss etc.

"Sub semnul lui Ovidius" este un spectacol digital, care recuperează spiritul antic și care vă prezintă lumea aparent tangibilă a Antichității lui Ovidius și cel mai spectaculos program de artificii din România, gândit și pregătit de experții de la Ruggieri. Altfel spus, totul se va rezuma la o poveste incredibilă, narată de muzică și foc, care va arde și va mângâia spirite și pe care nu o veți uita niciodată, sunt de părere organizatorii. Intrarea este liberă, iar recomandarea ca și dresscode este black&white.

Comentează știrea

un spectator
26 august 2017
Cum adică

...vor fi acompaniate de renumita Sara Chang, care va cânta la vioară... Cum adică vor fi acompaniate?!? Voi citiți ce scrieți?

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 August 2017
Stire din Cultură-Educație : Simfonii la malul mării
Pagina a fost generata in 1.5595 secunde