Viitorii avocați și politicieni sunt dintre candidații la concursul "Tinerii Dezbat"

79
Viitorii avocați și politicieni sunt dintre candidații la concursul

Articole recomandate

S-a lansat ediția din acest an a Concursului Național "Tinerii Dezbat" - cel mai amplu concurs de dezbateri adresat elevilor din România. Liceele se pot înscrie completând formularul de aplicație disponibil pe www.edu.ro, secțiunea "Învățământ preuniversitar/Olimpiade și concursuri".


Derulat de Ministerul Educației Naționale, împreună cu reprezentanța UNICEF în România, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relații Interetnice, Agenția Națională pentru Romi, Agenția de Dezvoltare Comunitară "Împreună", Fundația Dignitas și Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Tinerii Dezbat a ajuns la cea de-a VII-a ediție. 


"Tinerii Dezbat este o olimpiadă a înțelegerii și promovării valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exercițiu al unei atitudini deschise către diferențe sociale, etnice și de gen. Tinerii dezbat este locul în care putem crește avocații, politicienii, intelectualii și cetățenii de mâine", spun organizatorii programului.


Conform calendarului stabilit, până pe 15 martie are loc înscrierea școlilor în competiție, între 16 și 22 martie este prevăzută etapa județeană și selecția candidaturilor școlilor înscrise în competiție. Seminariile de formare a profesorilor coordonatori sunt prevăzute între 2-3 aprilie, iar între 21-22 mai - etapa regională, iar între 10-12 iunie, la Zalău, are loc etapa națională. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1041 secunde