Victorie pentru elevii constănțeni. Cine beneficiază de navetă decontată

323
2
Victorie pentru elevii constănțeni. Cine beneficiază de navetă decontată - fotofondelevi-1493903748.jpg

Articole de la același autor

Elevii care aleg să studieze în altă localitate, deși au liceu sau colegiu acolo unde locuiesc, ar putea beneficia de decontarea navetei. Aceștia nu mai primeau bani pe transport pe motiv că a face școala în altă localitate este opțiunea lor și nu trebuie suportată de stat. Reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța au sesizat Guvernul asupra acestei nedreptăți și au obținut admiterea amendamentului respectiv.

În luna ianuarie 2017, Inspectoratul Școlar Județean Constanța emitea o notă prin care atrăgea atenția directorilor de unități de învățământ că "decontarea abonamentelor se face numai pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localita-tea de domiciliu. În calitate de coordonator de credite, aveți toată responsabilitatea decontării abonamentelor emise de operatorii de transport rutier în conformitate cu prevederile HG nr. 863 din 2016".

Cu alte cuvinte, dacă directorii decontează naveta o fac pe propria răspundere.

"Limitează opțiunile elevilor!"

Hotărârea respectivă a fost criticată atât de elevi, cât și de cadrele didactice, aceștia fiind de părere că "limitează opțiunile elevilor".

"Din punctul de vedere al învățământului profesional și tehnic, consider că în marea majoritate a cazurilor nu există specializările pe care le doresc elevii în localitățile de domiciliu, motiv pentru care hotărârea le limitează opțiunile de viitor", declara, la momentul respectiv, prof. Andra Șandru, directorul Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța.

Au admis amendamentul

Primii care au reacționat au fost reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța, care au luat legătura cu ministerul Educației și au redactat, ulterior, un amendament la hotărârea respectivă. În cursul zilei de miercuri, 3 mai, Comisia pentru Învățământ a admis amendamentul respectiv.

"Amendamentul spune că tuturor elevilor navetiști din ciclul liceal le vor fi decontate costurilor navetei, indiferent dacă au sau nu liceu în localitatea de domiciliu. Acest amendament va merge la plenul Camerei cu propunere de adoptare, aceasta fiind cameră decizională", a declarat Constantin-Alexandru Manda, președintele AEC. 

Comentează știrea

Profesor
5 mai 2017
Felititari ISJ

Consiliul Elevilor este implicat. Felicitari elevilor din Constanta si lui Grigore Dumitrescu.

Extera
5 mai 2017
Decontarea abonamentelor

Felicitari Asociatiei elevilor si profesorilor care s-au implicat

Răspuns la: Felititari ISJ
Adăugat de : Profesor, 5 mai 2017
Consiliul Elevilor este implicat. Felicitari elevilor din Constanta si lui Grigore Dumitrescu.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4959 secunde