Veste șocantă pentru viitorii școlari ai clasei pregătitoare

1912
5
Veste șocantă pentru viitorii școlari ai clasei pregătitoare - elevipregatitoare-1358934695.jpg

Articole de la același autor

După îndelungi câcâieli și contraziceri, care nici la această oră n-au cunoscut o clarificare, ieri am aflat de la inspectorul general prof. dr. Răducu Popescu că s-a decis ca acei copii care nu au fost integrați în sistemul de învățământ preșcolar, chiar dacă au împlinit 7 ani, își vor începe viața de școlar cu clasa pregătitoare. Sau dacă la ora actuală copiii care sunt în grădinițe au 6 sau 7 ani vor fi înscriși în anul 2013-2014 în clasa pregătitoare. Ca atare, nu există posibilitatea înscrierii la clasa I a copiilor rămași în grădiniță la grupa mare în anul școlar 2012-2013. Ei vor fi obligatoriu înscriși la clasa pregătitoare.


Cu siguranță, prevederea va naște controverse în rândul părinților, mai ales, care anul trecut nu i-a înștiințat nimeni că vor da piept cu o asemenea anomalie. Normal ar fi fost ca cel puțin și în această vară când se vor face înscrieri copiii să primească o derogare. Rămâne de văzut!


Absolvenții picați la Bac pot da simulare


Inspectoratul Școlar Județean Constanța a stabilit perioada în care se vor susține simulările examenelor naționale, după o consultare prealabilă cu toți profesorii implicați. Așadar, cele două probe ale Evaluării Naționale, respectiv limba română și matematică, vor fi susținute în intervalul 23-25 aprilie.


O veste bună vine pentru picații de la Bacalaureat, indiferent din ce serie. După o solicitare scrisă depusă la secretariatele unităților de învățământ pe care le-au absolvit, ei pot susține simulările probelor de Bacalaureat prevăzute în perioada 13-15 martie. 


Nu se desființează grădinița din Port


În urma scandalului iscat de zvonurile cum că s-ar desființa grădinița nr. 56 din incinta Port Constanța, inspectorul general Răducu Popescu a ținut să precizeze că sunt total neadevărate speculațiile făcute. "Am stat de vorbă cu părinții, care în procent foarte mare și-au exprimat dorința de a-și muta copiii la alte instituții, ca urmare a schimbării locului de muncă. Așa încât părea nejustificată prezența a opt educatoare pentru 40 de copii. În consiliul de administrație al ISJ am detașat câteva cadre de la acea grădiniță, dar instituția funcționează în continuare până la sfârșitul acestui an școlar".


Patru noi protocoale semnate de ISJ Constanța


Ieri, într-un cadru oficial, întregit și de atmosfera… solemn-istorică a catedrei Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", ISJ Constanța, prin inspectorul său general, a încheiat patru noi protocoale cu Teatrul pentru copii și tineret Constanța, Facultatea de Artă și Facultatea de litere din cadrul Universității "Ovidius", dar și cu Asociația Cultul Eroilor "Regina Maria" Constanța.


În argumentul său, lect. univ. dr. Vasile Gherghilescu afirma că de mai bine de 56 de ani își desfășoară activitatea în folosul copiilor și tinerilor din județ, contribuind de-a lungul timpului prin spectacolele realizate, la formarea, educarea și delectarea a generații și generații de iubitori ai teatrului. Împreună cu Inspectoratul Școlar ne propunem să cuprindem toate școlile constănțene în sala noastră de spectacol, de așa manieră încât la finalul anului, când vom trage linie să putem spune că ne-am împlinit scopul".


Comentează știrea

lungu
22 ianuarie 2013
clarificare

ATI DEZINFORMAT OAMENII. PARINTII AU FOST ANUNTATI CA IN 2013 SE VOR FACE INSCRIERI DOAR LA CL PREGATITOARE. CEI CARE NU SI-AU DAT COPIII LA SCOALA LA 6 ANI S-AU ASUMAT RISCURILE. PERSONAL, CRED CA AU SPERAT CA ACEASTA CLASA SA SE DESFIINTEZE. VORBESC IN CUNOSTINTA DE CAUZA, FIIND PROF LA CL PREGATITOARE SI TOTAL DE ACORD CU ACEASTA CLASA!

claudia
23 ianuarie 2013
Vaporasu Magic

Ce se va intampla cu gradinita in urmatorul an scolar?Acum s-au comasat grupa mijlocie cu grupa mica ceea ce nu este pe placut parintilor.Am dori sa stim daca trebuie sa inscriem copii la alte gradinite sau vor ramane in aceiasi cladire cu aceleasi d-ne educatoare.

parinte
23 ianuarie 2013
clasa pregatitoare

Eu cred ca ar trebui mentionat faptul ca anul trecut s-a anuntat acest aspect, dar unii parinti au ignorat stirea. De remarcat profesionalismul psihologilor CJRAE Constanta, care au gestionat problemele aparute in sistem si au realizat evaluari si au dat recomandari copiilor conform nivelului de dezvoltare si nu conform presiunilor directorilor de scoli sau invatatorilor/educatorilor care nu-si faceau norma didactica. Felicitari!

Parinte
23 ianuarie 2013
parere

Nu este nimic socant ! Se anuntase deja ca doar in anul 2012 parintii vor avea posibilitatea sa aleaga intre grupa pregatitoare si clasa I, din 2013 se va trece direct la grupa pregatitoare, obligatoriu si in plus nu ne mai socheaza nimic in tara asta ! Noi vom repeta grupa mare si apoi in 2014 vom merge la 6 ani si jumatate la pregatitoare, daca nu se mai schimba ceva ...

gigi
23 ianuarie 2013
clasa pregatitoare

clasa pregatitoare s-a facut pentru reduce anii la care un copil ajunge la scoala ,din cauza lipsei de gradinite,acum copilul va ajunge la clasa 1 la8 ani ,aberant,

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Clasa zero rămâne obligatorie
Joi, 20 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "O harababură și o prostie"
Pagina a fost generata in 0.3977 secunde