Veste proastă pentru cei care vor să studieze în străinătate

444
1
Veste proastă pentru cei  care vor să studieze în străinătate - vesteproasta-1405258780.jpg

Articole de la același autor

Candidații care au promovat bacalaureatul anul acesta vor primi adeverințe, în locul diplomelor pe care Ministerul Educației intenționează să le tipărească la Imprimeria Națio-nală, după ce DNA a demarat o anchetă privind monopolul unei companii private pe această activitate. 


Problema eliberării de adeverințe în loc de diplome a apărut în contextul anchetei procurorilor anticorupție, care cerce-tează modul în care compania Romdidac, ce funcționa până în 1989 ca direcție în Ministerul Învățământului, a primit dreptul exclusiv de a furniza diplomele școlare și universitare, girat succesiv, după 1990, de șefii acestei instituții. Ancheta Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a determinat Ministerul Educației să renunțe la colaborarea cu Romdidac și să facă demersurile necesare pentru ca realizarea diplomelor să se facă de către stat, prin Imprimeria Națională. "S-a renunțat la Romdidac, iar licitația pentru activitatea de furnizare a diplomelor nu este, în opinia mea, o variantă. Consider că această activitate trebuie să fie monopol de stat și intenționăm să fie făcută de Imprimeria Națională. Pentru a obține asta, e nevoie însă de cadrul legal.


Mai întâi, prin recenta ordonanță de modificare a Legii educației, am stipulat ca responsabilitatea legată de diplome să revină Ministerului Educației Naționale și rămâne să fie dată și o hotărâre de guvern de modificare a organizării ministerului, după care ne vom putea duce la Imprimeria Națională, care să fie unic gestionar pe furnizarea de diplome. Precizez că, astfel, se face «cu-rățenie» și la acest capitol. Totul va fi gestionat de stat. Va exista și o bază de date unică, accesibilă online, în care oricând se va putea verifica veridicitatea unui act de studii", a explicat ministrul Educației, Remus Pricopie. 


Cei mai afectați de această decizie vor fi absolvenții care au aplicat pentru universități din străinătate și care sunt puși astfel în situația de a nu putea să-și împlinească un vis la care au muncit în toți anii de liceu. 


Comentează știrea

elev, absolvent de BAC
14 iulie 2014
Veste proastă pentru cei care vor să studieze în străinătate

Tot timpul trebuie sa traim cu frica in san ca cineva sau ceva ne va opri din drumul nostru, insa nu m-am gandit nicio clipa ca o asemena tampenie, referitoare la diplome, ar putea sa apara si sa ma impiedice sa merg sa studiez acolo unde eu cred cu tarie ca voi invata ceva util si nu clisee de care nu voi avea nevoie niciodata. ASA NU!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5253 secunde