Vacanță activă la Mangalia pentru un grup de studenți ruși

183
Vacanță activă la Mangalia pentru un grup de studenți ruși - vacantaactiva-1440430959.jpg

Articole de la același autor

Patru studenți ruși însoțiți de un profesor universitar au efectuat o vizită de studiu în zona Dobrogei de sud. Excursia reprezintă o etapă dintr-un amplu proiect de colaborare încheiat între Centrul Cultural "Euxin" Mangalia, al cărei director este dr. Tatiana Odobescu, Comunitatea Rușilor-lipoveni din România, filiala Mangalia (președinte prof. Iacob Magdalena) și Universitatea de Stat din Moscova, Facultatea de Istorie (prof. univ. dr. Jarovoy Eugenii Vasilievici). 


Studenții Protasov Egor, Shafirov Ilia, Clicinikv Vladimir și Smirnov Roman au vizitat toate obiectivele arheologice din Mangalia, Constanța și localitățile limitrofe, s-au bucurat și de distracții și spectacole, dar au făcut cunoștință și cu mediul științific, prin implicarea directă a prof. univ. dr. Florin Iordănoaia, cercetător științific dr. Ion Pâslaru, dr. Tatiana Odobescu, cărora li s-au alăturat și alții.
Ca răspuns al părții ruse, o tânără de doar 18 ani este beneficiara unei burse de studiu la Universitatea de Stat din Moscova, Facultatea de Filologie și va pleca în Federația Rusă pe data de 30 august. 


Anul următor sunt invitați 10 studenți ruși, iar numărul tinerilor români care vor pleca la Moscova se va înmulți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4499 secunde