"Ursul" lui Cehov a atras atenția juriului de selecție al premiilor UNITER

151

Articole recomandate

Actorii Teatrului de Stat Constanța (TSC) vor pune în scenă week-end acesta piesa "Ursul", o farsă ce-i aparține lui de A.P.Cehov, dar regizat de renumitul Felix Alexa și avându-i pe Marius Bodochi și Dana Dumitrescu în rolurile principale, iar pe Marian Adochiței în rolul secundar. Scenografia, foarte ingenioasă, dealtfel, este semnată de Carmencita Brojboiu. Protagoniștii se vor confrunta cu emoții suplimentare, pentru că spectacolul a atras deja atenția juriului de selecție al premiilor UNITER, care își va trimite reprezentanți vineri, 10 februarie, la ora 19.00, în sala Teatrului de Stat Constanța.

Apoi, sâmbătă, 11 februarie, la aceeași oră, pe scena TSC va putea fi văzută "Cea mai frumoasă soție", care dă titlul unei comedii de situație din lumea burgheziei pariziene, sub semnătura dramaturgului Eugène Labiche.

Rolul principal este jucat alternativ de Florina Stănculeț și de Georgiana Rusu, ele fiind curtate asiduu de Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente și Adrian Dumitrescu. O altă frumoasă, dar ușuratică a saloanelor pariziene este întruchipată de Luiza Martinescu, rolul "tocilarei" este jucat de Laura Crăciun, iar "înțelepții" comediei sunt Liviu Manolache și Nicodim Ungureanu. Alături de ei vor urca pe scenă Cosmin Mihale, Alexandru Iacov și Gelu Ciobanu. Este o distribuție numeroasă, într-un spectacol de Mc Ranin, care semnează regia, scenografia și ilustrația muzicală.

Ultimul spectacol din această săptămână va avea loc duminică, la ora 19.00, când pe scenă își vor face apariția "Gaițele" lui Alexandru Kirițescu, savuroasa comedie care se bucură de mare succes la Constanța.

Aceasta este o piesă foarte ofertantă pentru public, dar și pentru actorii Dana Dumitrescu, Cristina Oprean, Maria Lupu, Luiza Martinescu Toma, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan /Ana Maria Ștefan, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană, Liliana Bărăscu, Gelu Ciobanu, Claudia Mihuț și Gabriel Neață.

Spectacolul se joacă de ani de zile, dar mereu cu sala plină, spre satisfacția regizorului Lucian Iancu. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 09 Februarie 2017
Stire din Cultură-Educație : Luna viitoare,  Gala Premiilor Gopo
Pagina a fost generata in 1.1109 secunde