"Ursul" lui Cehov se joacă la Teatrul de Stat

228

Articole de la același autor

Spectacolul "Ursul", de Anton Pavlovici Cehov, revine pe scena Teatrului de Stat din Constanța, pe data de 8 octombrie.

Piesa a fost scrisă în urmă cu 129 de ani și publicată pentru prima oară în ziarul "Novoe Vremea", fiind primită extraordinar de bine de public. Însuși Cehov scria: "La Moscova, «Ursul» meu se bucură de mare succes. Cred că și în provincie va fi la fel. Ca să vezi, niciodată nu știi de unde sare iepurele!", spunea autorul cu entuziasm.

Un secol și ceva mai târziu, piesa acestuia a ajuns și la Constanța, unde regizorul Felix Alexa, alături de scenograful Carmencita Brojboiu, a încercat să aducă în fața spectatorilor o piesă de care lumea să-și aducă aminte mult timp de-acum înainte.

"Am ales un text arhicunoscut, «Ursul», de Cehov, dar cred că am reușit cu toții, echipa aceasta, să impunem un punct de vedere foarte personal și modern asupra unui text atât de clasic. Este al patrulea sau cincilea spectacol de Cehov pe care eu îl montez în România sau în străinătate și vă pot spune că o piesă scurtă a lui Cehov, «Ursul», conține în germene toate calitățile marilor lui texte, marilor lui piese. Este o comedie, teoretic, dar este o comedie foarte pe muchie de cuțit, o comedie amară, o comedie cinică, o comedie care aduce cumva ceva din nebunia zilelor în care trăim noi astăzi într-o lume contemporană în continuă demență", a declarat Felix Alexa la momentul premierei.

Din distribuție, fac parte Marius Bodochi, Dana Dumitrescu, Marian Adochiței.

Pentru cei interesați, prețul unui bilet este de 25 lei pentru adulți și șase lei pentru elevi, studenți și pensionari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Septembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Duminică, toții copiii merg la teatru!
Pagina a fost generata in 2.6694 secunde