Universitățile constănțene fluieră a pagubă. Bacalaureatul le-a tăiat rația de studenți

1707
6

Articole de la același autor

În condițiile în care recent încheiatasesiune de toamnă a Bacalaureatului a mai "emanat" doar vreo 300 de reușiți, s-ar părea că universitățile constănțene fluieră a pagubă, cel mai probabil admiterea 2016 urmândâ să intre în istoria învățământului superior ca una extrem de… secetoasă. 


La această oră, la Universitatea "Ovidius" mai sunt disponibile 133 de locuri la fără taxă (dintr-un total de 1.320) și 1.459 de locuri cu taxă (dintr-un total de 2.870).


Cele mai multe locuri au rămas pe toamnă la Facultatea de construcții și la Științe aplicate și inginerie (32 locuri), la Teologie (27 locuri), la Litere și Inginerie mecanică (12 locuri), la Arte (9 locuri), la Istorie (5 locuri) și câte un loc la Educație fizică și la Științele naturii.


La polul opus, cele mai multe locuri cu taxă au rămas la Științe ale naturii (248), la Științe economice (201), la Litere (171).


"Să vedem partea plină a paharului!"
Întrebat ce se va întâmpla cu locurile care vor rămâne cu siguranță neocupate, prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, pro-rectorul Universității "Ovidius", a declarat, pentru "Cuget Liber", că nu este nici pe departe o noutate.


"Foarte probabil, puținele locuri pe care le avem la fără taxă se vor ocupa, pentru că totdeauna s-au ocupat acelea. Universitățile de stat au o capacitate, și cu taxă și fără taxă, de peste 90.000 de locuri și deci dacă ar fi să se ocupe toată capacitatea ar elimina universitățile private. Numai că și la noi, ca și la alții nu se vor ocupa toate locurile disponibile. Noi avem o capacitate care depinde de cadrele didactice, de câte săli avem, de dotare ș.a.m.d. 


Spre exemplu, dacă există 100 de candidați și sunt 40 de locuri la fără taxă, tot ce este peste 40 este în plus. Adică poți să privești jumătatea plină sau jumătatea goală a paharului. La Medicină în general se ocupă tot, în timp ce la alte specializări capacitatea depășește cere-rea de pe piață, lucru general valabil la toate facultățile", a mai adăugat același prorector.


Înscrierile pentru toate domeniile de studii și susținerea probelor de concurs vor avea loc în perioada 5-16 septembrie, data limită de finalizare a înma-triculărilor pentru sesiunea de toamnă fiind declarată pe 25 septembrie.


Nici la Marină nu-i mai roză situația
La Universitatea Maritimă din Constanța, unde mai sunt libere peste 500 de locuri cu taxă, sesiunea a doua de admitere se desfășoară până pe 22 septembrie pentru studii de licență. În timp ce la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", unde au rămas peste 300 de locuri cu taxă, înscrierile pentru ocuparea locurilor rămase vacante pentru toamnă au loc în perioada 2 - 19 septembrie.


Comentează știrea

fani
31 august 2016
Doar o parere..

Universitatile sunt de fapt cele vinovate de aceste rezultate .Plagiatori sau nu ,ajung cu usurinta la catedre universitare si pregatesc superficial ( ca sa nu spun incompetent) viitorii profesori .Am vazut uluit ce note au fost in stare sa obtina la examenele de titularizare! La randul lor ei "pregatesc "elevii cu rezultatele catastrofale ....asteptati la universitati.Bataia de joc cu doctoratele era imposibil sa nu distruga invatamantul.

prof
31 august 2016
s-a spart buba

Da, se leaga toate astea, la un moment dat era imposibil sa nu se sparga buba undeva! Si uite ca s-a spart aici, la bacalaureat! E greu de vindecat, trebuie sa treaca ani buni pana se pun lucrurille la punct, de la scoala primara pana la universitate.

cta
31 august 2016
jenant...

de mai bine de 15 ani, aprozarele private scot semianalfabeti pe banda rulanta....70-80% au avut anula cateva corigente in liceu...bacul a devenit de la an la an mai usor,tocmai pt a umple aprozarele, unde admiterea e doar o formalitate, singara problema fiind banii, au parintii bani, atunci vor avea si copil licentiat, indiferent cat de habarnist este.... am ajuns o tara de licenti semianalfabeti, din care 50-60% sunt someri...la supermarket, lucratorii comerciali sunt licentiati :)))) haios/dureros este ca, nu e nici o diferenta intre ei si sefii lor :))))

DODO
31 august 2016
si care-i baiul ?

poate se vor bucura ( asa cum este normal ) scoile profesionale sau tehnice ca de prosti cu diploma ne-am cam saturat . Ce-i goana asta pentru bac ? care stie trece care nu ...la munca fratilor sa stiti si voi sa faceti ceva in viata , sa fiti si voi utili

costica
31 august 2016
Te-ai săturat de șefi?

Ai numai de câștigat!Ai acum in fata o oferta super-serioasa! Iata si de ce: pentru ca numai aici poti sa castigi bani imediat, din prima luna, fara sa recrutezi oameni, fara sa construiesti retele, doar cu o activitate eleganta si simpla! Cere acum mai multe detalii la email: pacurarucostica1963@gmail com

theo
31 august 2016
bac

ce rau pentru profesorasii cu nasul rosu. Hac... universitatea din Constanta? Lasa, bre, nici nu stiti cat e radical din 2. ha,ha, ha

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4667 secunde