Un fost elev și-a lansat cartea la Liceul "Călinescu"

1068
4
Un fost elev și-a lansat cartea la Liceul

Articole de la același autor

Ieri, la Centrul de Documentare și Informare al Liceului Teoretic "George Călinescu" Constanța, în organizarea catedrei de limba și literatura română, a avut loc lansarea de carte a fostului elev al școlii, Florin Ionescu, acesta semnând sub pseudonimul Ygru Zeltic. Volumul său de poezii, "Cacao", a fost deja distins cu premiul pentru debut în poezie de către Uniunea Scriitorilor, filiala Dobrogea. 

La eveniment, au participat elevi și profesori ai liceului. Prezentarea cărții a fost făcută de criticul și profesorul Angelo Mitchievici, lector universitar doctor la Facultatea de Litere, Universitatea "Ovidius" Constanța și președinte al Uniunii Scriitorilor, filiala Constanța. Acesta a realizat și o adevărată lecție deschisă, vorbind elevilor despre specificul poeziei avangardiste. "Astfel de manifestări îi aduc pe elevii noștri mai aproape de literatură. În plus, ei au în față un fost absolvent al școlii lor, un exemplu de sensibilitate și originalitate, prin care s-a distins încă de pe băncile școlii. Dorim să continuăm în acest mod, liceul nostru fiind tradițional un spațiu de deschidere umanistă", a declarat prof. Elena Crăcea, directorul Liceului Teoretic "George Călinescu" Constanța. 

Comentează știrea

Gabi Tănase
8 noiembrie 2013
o chestiune

Doamna Anghel, vă rog să scrieți și despre faptul că autorul volumului de poezii a fost elevul doamnei profesoare de limba română, Marina Cușa - o extraordinară profesoară (în foto, doamna în roșu). Vă mulțumesc și azi pentru tot ce am învățat de la dumneavoastră, buna și blânda mea profesoară.

profesor
8 noiembrie 2013
precizare

Florin Ionescu a avut in liceu doua profesoare de limba si literatura romana: prof.dr. Andreea Artagea (cls. IX-XI) si prof. Marinela Oprea (cls. a XII-a). Doamna profesoara Marina Cusa a avut doar initiativa organizarii acestei lansari.

Yigru Zeltil
8 noiembrie 2013
Mici precizări

E Yigru Zeltil, nu Ygru Zeltic... iar domnul Mitchievici (conf. univ., nu lect.) a vorbit puțin despre poezia americană și despre postmodernismul românesc, n-a fost timp și pentru o discuție pe tema avangardei.

Yigru Zeltil
8 noiembrie 2013
Alte precizări

Am avut nu două, ci trei profesoare de limba și literatura română (incluzând-o pe doamna profesoară Vasilica Ifrim, în cls. a XI-a)... Cu doamna profesoară Cușa și cu doamna profesoară Gheorghe am vorbit în cadrul efemerului (din păcate) "Cerc Literar", care, în curând, se va întoarce într-o altă formulă...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Halloween la "Călinescu"
Pagina a fost generata in 0.6012 secunde