UDTR sărbătorește Ziua Tineretului printr-un festival

479

Articole de la același autor

Începând de astăzi și până pe 22 mai, Uniunea Democrată Turcă din România organizează, la Constanța, cea de a XI-a ediție a Festivalului Cultural - Sportiv al Tineretului, cu prilejul Zilei Tineretului care se aniversează în fiecare an, la 19 mai, în Republica Tur-cia

Festivalul va debuta astăzi, de la ora 11, cu o paradă a portului tradițional al minorităților naționale care se va desfășura pe b-dul Ferdinand, pe traseul cuprins între Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și până la Instituția Prefectului - Județul Constanța. Tot astăzi, de la ora 16, în sala de conferințe a Hotelului "Florida" din Mamaia, elevii și studenții sunt invitați să participe la simpozionul cu tema: "Mustafa Kemal Ataturk, model pentru tinerii turci din Dobrogea". Vor susține lucrări pe această temă: conf. univ.dr. Emanuel Plopeanu - decan al Facultății de Istorie și Științe politice, Universitatea "Ovidius" și membri ai comisiei de tineret a UDTR.

Vineri, 20 mai, de la ora 9, va avea loc un mini-campionat de fotbal la care se vor întrece echipe de fotbal reprezentând UDTR și comunitatea aromânilor.

Festivalul se va încheia sâmbătă, 21 mai, cu un spectacol interetnic care va avea loc în Aula Magna a Universității "Ovidius", de la ora 15, la care vor participa ansamblurile folclorice aparținând Uniunii Democrate Turce din România, Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Comunității Elene "Elpis" și Comunității Rușilor Lipoveni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3991 secunde