Tsunami în ISJ Constanța: inspectori "măturați" de la șefia învățământului

5245
23
Tsunami în ISJ Constanța: inspectori
Ieri, la sediul din strada Mihai Eminescu al Inspectoratului Școlar Județean Constanța a avut loc primul consiliu de administrație din noul an. Care s-a soldat și cu schimbări, unele dintre ele preconizate, altele… așteptate.

Cum ar fi de exemplu încetarea colaborării prof. Sorin Cernăianu, de 12 ani inspector școlar de specialitate pentru minoritatea rromă, care se va întoarce la catedra de sport unde este titular, de la Școala nr. 30 "Gheorghe Țițeica". Tot la catedră se va întoarce și prof. Alina Lungu, la Școala nr. 40 "Aurel Vlaicu", în locul ei, ca inspector de specialitate limba și literatura română, fiind numită prof. Mihaela Cristina Niculae, care vine de la Școala nr. 6 "Nicolae Titulescu".

Cu toate că s-a zvonit, până în alegerile parlamentare, că prof. dr. Aliss Andreescu ar putea să se întoarcă la șefia ISJ, iată că, începând cu semestrul al doilea, va reveni la catedra de socio-umane a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", detașarea ei în interesul învățământului ca inspector cu normă întreagă încetând cu data de 10 ianuarie. Locul îi va fi luat de prof. Oana Pahon, director adjunct al Centrului Școlar pentru educație incluzivă "Delfinul", pentru jumătatea de normă la învățământ special, iar pentru cealaltă jumătate va veni pe funcția de inspector de specialitate socio-umane prof. Vicențiu Geoglovan, director adjunct la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza".

Cu toate că mulți colegi din breaslă și nu numai s-au așteptat ca fostul director adjunct de la Școala "Nicolae Tonitza" din Constanța, prof. Gelu Dimaca, să-și dea demisia după ce magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat la închisoare cu suspendare acesta a ajuns în cele din urmă să fie schimbat ieri în consiliul de administrație. Reamintim că judecătorii au dispus, în ultimele zile ale lui 2012, condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare și interzicerea inculpatului de a mai practica profesia de profesor în perioada respectivă. Decizia magistraților nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs, următoarea instanță care se va pronunța în acest dosar fiind Curtea de Apel Constanța. Condamnarea survine după ce, în prima jumătate a acestui an, profesorul a fost reclamat de un părinte că a pretins mită pentru înscrierea unui copil la clasa pregătitoare, deși nu erau îndeplinite condițiile legale cerute. La data de 6 aprilie, Gelu Dimaca a fost prins primind sumele de 150 euro și 200 dolari SUA de la părintele respectiv pentru a soluționa favorabil cererea de înscriere în clasa pregătitoare de preșcolari a copilului. 

De asemenea, la Școala nr. 11 "Constantin Angelescu", prof. Paraschiva Mastacan a fost înlocuită de la conducerea unității cu prof. Daniela Elisei.

Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
profesor
11 ianuarie 2013
Ilustrii anonimi

Excelent ! Felicitari Ati inlocuit niste pedelisti cu alti pedelisti ! Daniela Elisei, PDL-ista autentica de 18 K . Ati mai adus inca doua "pupile "ale doamnei doctor in furaje, Timofti Lili ,(Mihaela Nicolae , Oana Pahon ) Bravo , ați înfrânt si de data asta ! Oana Pahon nu este fata aia pe care o trimetea Mioara Cipu la Timofti Liliana sa-i faca pe calculator ,documentele ? ISJ -ul este ticsit acum de ILUSTRII ANONIMI .

tanar profesor
11 ianuarie 2013
ilustre personalitati

Sunt profesor grad 2. Ceea ce se intampla in ISJ din iunie este diferit de ce era inainte. Ordine , disciplina, se vede ca se munceste...lucru care se reflecta si in scoli...Cred ca ideea asta cu ilustri anonimi este foate buna atata timp cat acestia nu vor fi precum ilustrele personalitati ce pusesera stapanire pe inspectorat si pareau ca ies la pensie de aici precum gevat , andeescu.... ce bine ar fi daca ar urma si purcarea....

costel
11 ianuarie 2013
felicitari

bravo generale ! ai pus ordine in isj, ai scapat si de cartitele mec-ului.

nae
11 ianuarie 2013
era normal

era normal sa curete isj-u de mizeria portocalie... tanti aliss sa se retraga la pensie sau sa se duca sa nenoroceasca niste elevi la mircea, madam lungu sa se duca sa se angajeze cand o sa faca mazare un club coyote ugly pentru pensionari sa umble pe acolo despuiata iar preudo-romul mustacios a mancat destul pe spatele tiganilor.. sa mai lase si alte guri...

semaca
11 ianuarie 2013
dimaca

dimaca ala sa pupe si talpile judecatorilor ca i-au dat cu suspendare si nu sta de fetita pe la poarta alba

Parai-pan
11 ianuarie 2013
Sa mori tu

Ma da ce i-ai schimbat. Mama, ce realizare! Suntem siderati de ce-a rezultat din putul gandirii de general. Da' mai radem si noi putin. Ne mai distram unii pe altii la comentarii. Nenea generalu', mai iesi bre de prin carciumi sa vezi cum arata lumea la lumina naturala. Si mai studiaza ce fac prin scoli marii manageri numiti in toamna, ca in curand o sa aveti numai cladiri, elevii si profesorii se vor fi dus dracu de mult. Unii nu stiu sa vorbeasca romaneste corect, fac dezacorduri in plenul Consiliului Profesoral si au impresia ca scoala e proprietatea lor privata. Pai daca este, sa stim si noi si sindicatul si ministrul. Exemple da astfel de monumente de nestiinta si de lipsa de bun simt elementar in episodul viitor cand vom cita si perlele lor de incultura.

Octavian
11 ianuarie 2013
cocomarle

stripteuza aia care a dat cu buutele prin minister a plecat ? foarte bine ! poate se mai linistesc apele in jurul ei ca o luase valul... care stripteuza ? ei, hai...

SANDA
19 ianuarie 2013
RUȘINE!

Sorin Cernăianu să fie cercetat de parchet pentru faptul ca a admis ca pe locurile rezervate rromilor să pătrundă în liceele constănțeneneisprăviți cu bani care au profitat astfel de o inițiativă lăudabilă a guvernanților de a da o șansă copiilor nefavorizați aparținând acestei etnii. Rușine tuturor celor care au tolerat această situație dar puteți să vă spălați obrazul pătrat deferinduii justiției pe vinovați!

marcu
14 aprilie 2013
spagi

Sa se vada smecheriile lui Neagu de la tehnic.Stie generalul de unde ia bani si spagi pentru asa zise cursuri care le tine ?Nu credem ca stie ca altfel sau...

profesor
15 iunie 2013
schimbari

Felicitari pentru schimbari! timpul a demonstrat ca ati luat deciziile cele mai bune. s-a dus vremea spagilor si aranjamentelor la care alice si gasca ei erau campioane. sa va dam exemple? cred ca le-ati aflat deja.

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2234 secunde