Trupa de teatru a Liceului "Ovidius" - premiată la Festivalul francofon din Italia

327
Trupa de teatru a Liceului

Articole de la același autor

Pentru dinamism, culoare și jocul micilor actori, trupa "Mini-Amphithéâtre" a Liceului teoretic "Ovidius" a câștigat premiul în cadrul Festivalul Internațional de Teatru francofon "14es Journées de Théâtre Scolaire Francophone de Piano di Sorrento", desfășurat în Italia.


Organizat de Institutul francez din Napoli și de Asociația națională italienă de acțiune teatrală, festivalul este dedicat elevilor francofoni cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, iar la el și-au dat concursul 15 trupe de teatru, provenind din Franța, Italia, Belgia, România. 


Trupa constănțeană care a pus în scenă piesa "Après la pluie, le beau temps", scrisă de Ann Rocard, a fost formată din 23 de elevi ovidiști, îndrumați de profesoarele Lavinia Gheorghiu și Cristina Gavrilă, coordonatoare ale proiectului, suținute în acest demers de Cristina Anghel, directorul Liceului "Ovidius". 


Organizatorii festivalului au apreciat piesa ca fiind adecvată vârstei elevilor și că micii actori, prin jocul lor, au transmis energie și veselie. 


Cu acest prilej, micii actori ovidiști au avut ocazia să socializeze în limba franceză și să-și îmbogățească pregătirea actoricească prin ateliere susținute de actori profesioniști din Franța, Italia și România. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Liceenii de la "Ovidius" pregătesc cadouri
Pagina a fost generata in 0.5372 secunde