Trofeul "Copiii și marea" a ajuns la Suceava

356

Articole de la același autor

Centrul Cultural "Euxin" din Mangalia găzduiește expoziția de creație plastică și fotografie, cu participare internațională, "Copiii și marea", ediția a VIII-a, proiect inițiat și coordonat de prof. pentru învățământul primar Rodica Codău și prof. Ghiulserin Sali, de la Liceul Teoretic "Callatis".

La ediția din acest an, au intrat în competiție 2.143 de creații plastice realizate de copii de grădiniță și elevi ai claselor pregătitoare și I-XII, 256 de creații literare (în limbile română, franceză și engleză), realizate de elevi ai claselor II-XII și 273 de fotografii realizate de elevi ai claselor I-XII.

Elevilor provenind din 27 de județe, din grădinițe și școli de stat sau particulare, din școli speciale pentru deficiențe motorii sau de auz, precum și din liceele de artă, li s-au alăturat participanți din Grecia (Atena), Turcia (Izmir), Manisa și Merzifon, Italia (Senigallia), Polonia (Mielec), Ungaria (Budapesta), Spania (Malaga), Portugalia (Arouca), Bulgaria (Varna), Estonia (Kohtla-Jarve) și Slovacia (Turie).

Jurizarea lucrărilor a fost asigurată de către reprezentanți ai Primăriei Mangalia, scriitorul Emilia Dabu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, dr. Tatiana Odobescu, directorul Complexului Cultural "Callatis", psih. Carmen Faliboga, președinte al Organizației "Salvați Copiii", filiala Constanța, Ionela Goreci, președintele Asociației părinților din Liceul Teoretic "Callatis", și Steliana Bajdechi (Radio Constanța), de profesori de specialitate din grădinițe, școli și licee din Mangalia și Constanța.

Cele mai valoroase lucrări au fost recompensate cu premii și mențiuni. Trofeul "Copiii și marea" a fost atribuit, la această ediție, elevului Lucian Bardan, din Suceava, secțiunea creație literară în limba română.

Expoziția va rămâne deschisă în foaierul Centrului Cultural "Euxin" Mangalia până în luna decembrie a acestui an. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Repere dobrogene", la Muzeul  Marinei Române
Pagina a fost generata in 0.416 secunde