Trei spectacole și tot atâtea invitații pentru acest week-end, la Constanța

217
Trei spectacole și tot atâtea invitații pentru acest week-end, la Constanța - fondvretisaaflati-1490974617.jpg

Articole de la același autor

În acest week-end, Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" a programat o singură reprezentație duminică, 2 aprilie, de la ora 19.

Opera în două acte "Elixirul dragostei" (în italiană "L’elisir d’amore") pe un libret de Felice Romani, muzica de Gaetano Donizetti, va prinde viață pe scena constănțeană avându-i în distribuție pe Laura Eftimie, Doru Iftene, Daniel Pop (București), Marius Eftimie, Mihaela Ionescu, sub conducerea muzicală a lui Sebastian Pascale.

Premiera mondială a acestei opere a avut loc la Milano, la "Teatro Cannobiana", în ziua de 2 mai 1832

Pentru spectacolul de duminică prețul biletelor este de 8 lei pentru copii și elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi; 15 lei pentru pensionari și studenți, pe baza talonului de pensie și a carnetului de student vizat la zi; 20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, în funcție de locul ocupat în sală.

v v v

Sâmbătă, 1 aprilie, la ora 19, Teatrul de Stat prezintă spectacolul docu-mentar "Jurnal de România. Constanța", în regia Lidiei Carmen Vidu, un colaj de monologuri autentice ale celor șase curajoase actrițe Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu. Grafica și editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia și costumele, de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Duminică, 2 aprilie, de la ora 19, publicul constănțean va petrece din nou la "Nunta lui Figaro" de Pierre Beaumarchais. Celebrul bărbier va fi interpretat, pe scena TSC, de Tani Ștefu. Alături de el, Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Ionuț Alexandru, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov, Daniela Ivanciu se vor întrece în replici de un umor care nu și-a pierdut savoarea la mai mult de 200 de ani de când au fost rostite pentru prima dată. Regia este semnată de Cristian Ioan, iar sceno-grafia, de Gabriela Nicolaescu.

Piesele din seria Figaro sunt satire la adresa aristocrației franceze și au fost cenzurate, la vremea când au fost scrise, de regele Ludovic al XVI-lea. Totuși, când au primit aprobarea de a fi jucate, s-au bucurat de un mare succes chiar și în rândul aristocraților. Opera lui Mozart cu același titlu a fost cântată pentru prima dată în 1786, la doi ani după debutul piesei de teatru.

Prețul biletelor este de 25 lei, respectiv 6 lei elevi, studenți, pensionari.

v v v

Pentru cei mai mici spectatori, Teatrul pentru copii și tineret "Căluțul de mare" a programat în dublă reprezentație, duminică, 2 aprilie, de la ora 10, respectiv 11,30, spectacolul "Fata babei și fata moșneagului". Biletul pentru adulți este 12 lei, iar pentru copii 3 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
Stire din Cultură-Educație : "Ursul păcălit de vulpe", la Harlequin
Pagina a fost generata in 0.5293 secunde