"Tomisul Cultural", spațiul de întâlnire elitistă al artelor

428

Articole de la același autor

În ultimul număr al revistei "Tomisul Cultural", editată de Comunitatea Elenă Elpis Constanța, Iulian Talianu reușește să aducă laolaltă, din nou, nume interesante din spațiul literar românesc, și nu numai literar.

Și când spunem aceasta, ne referim la paginile semnate de arh. Radu Cornescu - "Cum am văzut Războiu cel Mare", interesant ilustrate cu imagini de epocă, la care cu greu am avea acces în alt context, dar și la articolele semnate de dr. Doina Păuleanu sau criticul de artă Alice Dinculescu.

Cel de-al nouălea număr este bogat în materiale legate de muzeistică, fie că vorbim de instituții, fie că vorbim de obiective istorice. Intitulată "Insolit", pagina semnată de muzeograf Mădălina Ciocoiu ne introduce în atmosfera Muzeului Farului din Sulina, reușind să ne transforme în vizitatori imaginari. În aceeași postură ne trimite și articolul semnat de Nicolae Constantin despre "Muzeul de la Hârșova, pribeag prin veacul XX".

Nu lipsesc nici din acest număr poemele semnate de Ion Gheorghe, Nicolae Coande, Ioan Stoiciu, Adrian Popescu, Lucian Vasiliu.

Și pentru că încă de pe coperta 1 fondatorul revistei ne anunță un număr viitor la fel de bogat, ce va cuprinde, între altele, și un dialog între prestigiosul academician Petre T. Frangopol și prof. univ. dr. Daniel David, nu ne rămâne decât să așteptăm… cuminți apariția lui. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4981 secunde