"Tomisul Cultural", o revistă cu un sumar atractiv

311

Articole de la același autor

De la primele pagini, revista "Tomisul Cultural", girată cu multă dedicație de fondatorul ei, Iulian Talianu, aduce în atenția cititorilor scriitori cu notorietate și articole cu informații insolite despre starea culturii din Dobrogea. 


În cel mai recent număr, pagina rezervată Academiei Române găzduiește un articol semnat de Ioan Aurel Pop, cel mai tânăr academician, rectorul Univer-sității "Babeș Bolyai" din Cluj-Napoca. Revista semnalează două apariții editoriale de excepție: "Viața tăcută a naturii", semnată de Doina Păuleanu, și "Am reușit să rămân eu însămi", autor, poeta Ileana Mălăncioiu. 


De altfel, ea este și protagonista unui dialog cu Marta Petreu, redactor șef al revistei "Apostrof". Proza e reprezentată de două condeie recunoscute: Dan Stanca și Ovidiu Moceanu. 


Acad. Gheorghe Păun, editorul revistei "Curtea de la Argeș", publică însemnări de călătorie "Dus-întors, pe drumul mătăsii".


Alte titluri din sumarul revistei: "Gospodăria țărănească conservată in situ de la Enisala" (Iulian Titov), "Tranulis Demostene" (Mihnea Hagiu), "Povestea Cișmelei otomane" (Ani Merlă), "Istoria pe un clișeu" (Delia Roxana Cornea), "Tagore a vizitat Constanța" (Constantin Cherami-doglu), "Recurs la istorie" (Constantin Nicolae).


În câteva cuvinte, revista are o grafică deosebită, asigurată de Tipografia "Cuget Liber", și se citește cu interes, încă o dovadă că fondatorul Iulian Talianu face o bună reclamă literaturii de calitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4282 secunde