Din dragoste pentru istoria Dobrogei

Tinerii constănțeni, provocați la turism arheologic

216

Articole recomandate

Prin intermediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret din Constanța, Asociația România - Dacia Casa Noastră (DANAIS) a obținut finanțarea din partea Ministerului Tineretului și Sportului, în valoare de 10.740 lei, pentru desfășurarea proiectului intitulat "Tabăra Arheologică pentru Tineri - Descoperirea Cetății Capidava".
Înființată în urmă cu trei ani, Asociația DANAIS, după cum declara, ieri, Octavian Manu, manager, are un obiectiv "contra curentului", și anume promovarea istoriei și culturii românești în rândul comunității locale și renașterea satului românesc. "Prin intermediul acestui proiect ne dorim să aducem 100 de tineri mai aproape de istorie, oferindu-le nu numai experiența pe care o presupune munca de arheolog, dar și adevărate lecții de istorie despre siturile istorice de la sudul Dunării. Ne-am propus astfel o ușoară revitalizare a regiunii Topalu - Cetatea Capidava și să atragem atenția întregii comunități asupra perspectivelor de dezvoltare ale acestei regiuni".
Așadar, cei 100 de tineri, a căror recrutare se face atât prin școlile constănțene, dar și pe site-ul www.danais.ro, vor participa la atelierele organizate la Capidava, vor deprinde diferite abilități de supraviețuire, vor învăța diferite tehnici de prelucrare a materialului oferite de mediul înconjurător, vor fi informați cu privire la realitățile istorice existente pentru acea perioadă, vor fi informați cu privire la traiul, precum și la alte obiceiuri și tradiții care se regăsesc în obiceiurile de azi ale poporului român. De asemenea, tinerii vor deprinde diferite abilități meșteșugărești de manipulare, fabricare a unor materiale în scopul realizării unor produse considerate vitale în antichitate -  produse din lut, veselă, arme - cum ar fi sica sau falxul.
În proiect sunt implicați și 10 lectori, traineri în diferite activități, precum turismul arheologic, ateliere de arheologie, activități de reconstituire istorică, de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.
Prima acțiune va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, când elevii de la Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza" vor merge la Capidava.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5069 secunde