DJST Constanța se implică

Tinerii constănțeni, invitați la Salonul de inventică

741
Tinerii constănțeni, invitați  la Salonul  de inventică - tineriiconstanteni-1442944466.jpg

Articole de la același autor

Instituțiile și organizațiile care au ca obiectiv formarea tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani sunt invitate de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța să participe la cea de a XIII-a ediție a Salonului Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret, ce se va desfășura, în perioada 18-22 noiembrie, la Complexul Expozițional ROMEXPO - București.

Salonul se va desfășura în cadrul Târgului Internațional "GAUDEAMUS - carte de învățătură". Cu această ocazie, vor avea loc expoziții de invenții și idei, vernisaje, conferințe, mese rotunde și dezbateri pe diferite teme ale educației, culturii și științei, ale economiei creative.

Deschiderea salonului va avea loc miercuri, 18 noiembrie, ora 14, la standul special amenajat în cadrul complexului.

În cadrul evenimentului, Ministerul Tineretului și Sportului lansează un concurs de invenții și creații pentru tinerii care au preocupări, cunoștințe și aptitudini provenind din diverse domenii și care își expun lucrările în cadrul salonului.

La concurs, vor participa tineri ale căror invenții sau creații se încadrează în categoriile: Științe aplicate - mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc.; Tehnologia informației - tehnologii care asociază utilizarea calculatorului și a informațiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informațiile; Tehnologii ale viitorului - robotică, grafic design, cibernetică etc.

Selecția lucrărilor înscrise la concurs se va face de către jurii formate din specialiști pe domeniile enunțate. Creațiile și invențiile tinerilor vor fi expuse în cadrul salonului, într-un loc special amenajat. Acestea se vor transmite la adresa de e-mail: [email protected], având inscripționat, în câmpul subiect, mențiunea "Înscriere Salonul Național de Inventică și Creație pentru Tineret" până luni, 12 octombrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5271 secunde