Știință și mișcare la Facultatea de Educație Fizică și Sport

228
Știință și mișcare la Facultatea de Educație Fizică și Sport - inaugurarebalonfefs59-1495541994.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna trecută, a avut loc cea de-a XVII-a Conferință științifică internațională "Perspective în Educație Fizică și Sport" organizată de Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța (UOC). La conferință au participat peste 150 de autori și coautori din: Arabia Saudită, Bulgaria, Egipt, Franța, Italia, Irak, Moldova, Oman, Turcia și România, ale căror lucrări au fost materializate în peste 100 de articole de specialitate. 


Prezentările au tratat problematici ce pot rezolva unele dintre sincopele apărute, în ultimul timp, în sportul de performanță și noile modalități de dimensionare a educației fizice și sportului.


Un alt eveniment găzduit recent de FEFS a fost prima ediție a Conferinței Științifice Internaționale a masteranzilor "Educație fizică, performanță în sport și kinetoterapie", care a avut loc între 20-21 mai 2017. La manifestare la care au participat 45 de studenți ai centrelor universitare din București, Bacău, Brașov, Craiova, Galați, Târgoviște, Constanța, Italia și Turcia. Cercetările s-au cristalizate într-un volum al conferinței, care propune modalități de verificare a noutăților ce pot fi integrate în domeniul științei sportului. 


Totodată, studenții FEFS au participat la conferința științifică de la Bacău, desfășurată între 18-19 mai. Georgiana Nechita, Vlad Albu și Adelin Țecu au prezentat lucrări care au vizat sportul de performanță și kinetoterapia. Cei trei studenți, datorită temelor de impact pe care le-au susținut public, au primit din partea organizatorilor diplome de merit. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4447 secunde