Tensiune maximă la ISJ Constanța. Iar au început numirile de "generali"

3867
26
Tensiune maximă la ISJ Constanța.  Iar au început numirile de

Articole de la același autor

Așa cum prevestea chiar inspectorul general Răducu Popescu la ultima întâlnire cu mass-media, Inspectoratul Școlar Județean Constanța traversează o perioadă extrem de grea, cu foarte multe concursuri… unele chiar de împrejurări.

Declanșat pe 20 mai, concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori școlari se află pe ultima sută de metri, nu fără scandaluri și reproșuri la adresa comisiei de examinare condusă de inspectorul general prof. dr. Răducu Popescu. Comisie care a depunctat major, week-end-ul trecut, tocmai un profesor de Educație fizică, în persoana prof. Elena Hanu, fost inspector școlar de Educație fizică în mandatul "generalului" Aliss Andreescu.

Teoretic, astăzi ar fi trebuit să susțină cele trei probe ale concursului de inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane prof. Mihaela Stan, director al Școlii nr. 28 "Dan Barbilian", care a candidat inițial pentru trei funcții. În cele din urmă s-a retras, după cum am aflat chiar de la prof. dr. Răducu Popescu. Așa încât singura candidată examinată astăzi va fi prof. Alina Elena Nițu, titular la Liceul Teoretic "Ovidius", care candidează pentru funcția de inspector școlar pentru managementul resurselor umane.

Mâine, în ultima zi de concurs la Constanța, s-ar părea că din cele trei candidate va rămâne una singură. Prof. Zoia Gabriela Bucovală candidase la funcția de inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane, dar între timp i-a sosit numirea în funcția de inspector școlar general adjunct, iar prof. Diana Codreanu, candidat la funcția de inspector școlar pentru managementul resurselor umane, s-ar părea că a fost numită cu delegație inspector general adjunct.

Așa încât mâine, singurul candidat ce ar urma să fie examinat rămâne prof. Daniela Bălănescu, titular la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", candidat pentru postul de inspector școlar pentru matematică.

Conform acelorași surse, am aflat că vineri seară ar fi sosit un fax la Inspectoratul Școlar Județean Constanța de la Ministerul Educației, prin care erau numiți trei inspectori generali adjuncți: prof. Bucovală, despre care se știe că a promovat concursul, dar și prof. Diana Codreanu și prof. Sorin Mihai, de la catedra de limba română a Școlii Gimnaziale nr. 5 "Gala Galaction" Mangalia, ultimii doi retrăgându-se din concursul de la București.

v v v

Cel de-al patrulea candidat care a susținut concursul pentru funcția de inspector școlar general adjunct, prof. Camelia Isabela Marcu, se pregătește să atace în contencios administrativ decizia ISJ Constanța de respingere a dosarului pentru gradația de merit.

"Am convingerea că mi-a fost respins dosarul pentru că mi-am permis să merg la concursul pentru funcția de inspector școlar general adjunct. Din cele 100 de puncte, dosarul meu a fost evaluat cu 82 de puncte, afirmându-se că trei diplome sunt false", a mai comentat prof. Marcu, titular la Colegiul Tehnic "Virgil Madgearu" din Constanța.

Așteptăm cu interes zilele acestea un comunicat de presă din care să aflăm cine va conduce Inspectoratul Școlar Județean Constanța în anul școlar 2015-2016. 

Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
profesor
1 iunie 2015
...unde-i logica?

Codreanu si Mihai au plecat spre C-ta dupa prima proba. A doua si a treia proba probabil ca au negociat cu comisia ministerului, sa o sustina acasa, sa se inregistreze in timp ce-si prezentau oferta educationala, sa se filmeze si sa trimita pe mail sau fax tot materialul.

colegi
1 iunie 2015
sau

sau comisia de la minister formata din :prof. de chimie, fizica, muzica si sport s-au deplasat la plaja, la mare si au continuat interviul celor doi chiar daca acestia chiar nu-si mai doreau functia....dar au cedat presiunilor comisiei de a fi evaluati...acasa si nu la Bucuresti... Oare si elevii pot fi evaluati la Bacalaureat/ examen national, la fel?..nu iei prima proba...apoi noi profesorii ii rugam sa accepte totusi sa venim la ei acasa si sa ..negociem...si le trimitem un fax ca pot veni sa-si ridice diplomele. Nu prea cred ca ar face asa gafa ministrul Campeanu? Ce Dumnezeu, ca doar n-o fi si el vreun "sportiv" sa sara din gafa in gafa

pavel
1 iunie 2015
e 1 iunie ori 1 APRILIE

ARTICOLUL E SERIOS? POATE ne inchide U.E. pe toti la spitalul de nebuni...!!!!! a fost concurs doamna, un singur candidat a obtinut, 95, 75 de puncte si a fost respins, iar cei doi s-au retras, au plecat dupa prima proba, sa nu se afiseze punctajul mic.

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Ana
2 iunie 2015
Pseudo-concurs

Felicitări pentru REGINA PROSTIEI ȘI A RĂUTĂȚII că s-a retras din concurs ! Cred că a sfătuit-o bine , prietena ei . Elena Hanu , una dintre cele mai bune profesoare din județ și poate din țară, i-au fost plătite polițe pentru că nu l-a stimulat pe Răducu iar Mirela nu a putut să uite că Elena Hanu a îndrăznit să nu-i dea post de profesor fiului ei , în buricul târgului. Asta e ! Fruntea sus , Elena Hanu , te-au evaluat nici submediocrii , care nu sunt nici la degetul tău nimic. Ei a ajuns unde , fiind niște oportuniști notorii , prin pupincurism , nu prin trudă și talent. De ei nu a auzit NIMENI , până să ocupe aceste funcții.

Sorina
2 iunie 2015
Ponta, Iohanis si Campeanu stie?

Luati doi studenti nepromovati, retrasi din examen si duceti-i la OXFORD! oare ii primeste? sau puneti-i inspectori generali adjuncti intr-o tara europeana. Oare merge?

daniella
2 iunie 2015
PRESA din C-ta

Faceti, va rog cunoscut aceste ilegalitati in ziarele din tara si romanilor de peste granita care si-au lasat copiii la scoala pe mana lor ca sa castige cu truda painea familiei.

dana
2 iunie 2015
au prestanta

Eu ii cunosc pe Codreanu si pe Sorin. Au verticalitate si nu s-ar preta la asa mizerii. N-ar accepta niste functii pentru care n-au stat sa-si dea examenul sau l-au picat.

DIRECTOR
2 iunie 2015
D.N.A.

Este penal ce incearca sa faca. Asa procedati si la BAC, d-lor? Stimati profesori refuzati sa examinati elevii la examenele ce se apropie si numiti-i absolventi ca merge si asa.

Autentic
2 iunie 2015
PENIBILI

Informati-va corect si daca este adevarat ce ati scris in articol, aveti obligatia morala, doamna sa faceti cunoscut si primului minsitru ilegalitatile intretinute de ministrul invatamantului care va emite o decizie de numire in functie a doi inspectori care au dat dovada de lasitate cand au abandonat examenul. Poate s-a schimbat scara valorilor odata cu examinarea de la minister si natiunea intreaga inca nu stie.

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4807 secunde