Teatrul de Stat se ambiționează să promoveze orașul Constanța

199
Teatrul de Stat se ambiționează să promoveze orașul Constanța - fondteatrulseambitioneaza-1475857815.jpg

Articole recomandate

După un debut fabulos de stagiune, cu premiera "Ursul" de Cehov, având trei nume grele pe afiș, cel al curtatului regizor Felix Alexa, al scenografei Carmen-cita Brojboiu, dar și al apreciatului actor Marius Bodochi, Teatrul de Stat din Constanța intră într-o adevărată… frenezie.

Week-end-ul viitor, pe 15 și 16 octombrie, Teatrul Național din București a răspuns invitației conducerii constănțene și va prezenta două spectacole, în timp ce Teatrul de Stat va participa la festivalul organizat de Teatrul "Nottara", cu spectacolul "Uciderea lui Gonzago".

Pe 22 octombrie este programată premiera oficială a spectacolului "Dionisos", adaptare după "Bacantele" lui Euripide, care a fost prezentat în avanpremieră, în aer liber, la prima ediție a Festivalului "Miturile cetății".

Peste șase decenii în slujba spectatorilor săi

Au început repetițiile pentru o nouă premieră "Madame est trop belle", de Eugene Labiche, în regia lui Mihai Ranin, programată să aibă loc pe 12 noiembrie.

"La sfârșitul lunii noiembrie va avea loc un eveniment foarte important pentru noi, întrucât sărbătorim 65 de ani de existență ai teatrului. În urma discuțiilor cu consiliul artistic, am gândit să facem această sărbătoare nu doar într-o zi sau într-un week-end, ci să dureze o săptămână întreagă, între 21 și 27 noiembrie. Săptămână în care Teatrul de Stat va prezenta ultimele premiere sau cele mai reprezentative spectacole ale teatrului. De asemenea, se va realiza un catalog cu spectacolele din ultimii 15 ani. Vom avea invitați regizori, scenografi, actori, anga-jați sau colaboratori de-a lungul timpu-lui, cronicari de teatru, dramaturgi", declara directorul Dana Dumitrescu.

Tot în luna noiembrie sau sfârșitul lunii decembrie vor începe repetițiile în limba franceză la "Șobolanul rege", pentru că, cel târziu la mijlocul lunii ianuarie, va avea loc și premiera în limba franceză a acestei piese, care urmează să meargă, în luna iulie anul viitor, la Festivalul de la Avignon.

Planuri… mărețe pentru 2017

Același director a vorbit și despre planurile din 2017, destăinuind că va exista o colaborare cu regizoarea Carmen Vidu, care va realiza un spec-tacol-document, un fel de documentar în teatru, ceva nou în arta teatrală. "Ea va începe interviurile cu actorii din luna decembrie, va face un scenariu pe baza căruia va face un spectacol având ca obiectiv promovarea Constanței, a vieții artistului", afirma Dana Dumitrescu.

În luna martie va sosi la Constanța un regizor de naționalitate suedeză, care a propus un proiect în premieră pe țară, având la bază un text semnat de August Strindberg și care, de asemenea, își propune promovarea orașului și județului Constanța, dar și a teatrului constănțean, pentru că se va realiza la invitația consulului onorific din Suedia.

"Suntem deja invitați în data de 5 iunie, ziua Suediei, să jucăm acest spectacol, iar în vară se va realiza un mini-turneu în țările scandinave, tocmai în această idee de a promova Constanța prin teatru", a adăugat directorul teatrului.

La sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, va reveni la Constanța regizorul Yanis Margaritis, care va lucra împreună cu scenografa Carmencita Brojboiu la o comedie greacă, spectacol care va avea… destinația Festivalul Miturile Cetății, a doua ediție fiind programat să înceapă pe 19 iunie.

De asemenea, tot în 2017, la propunerea UNITER, Teatrul de Stat va participa la proiectul internațional Ovidius.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3951 secunde