Din multinațională, în Forbes

Tânărul care pune degetul pe rană: "Mulți dintre pensionarii din Constanța sunt sălbatici"

3378
50

Articole de la același autor

Victor Maxim, un tânăr antreprenor, din Constanța, a renunțat, în urmă cu nouă ani, la jobul pe care îl avea într-o multinațională și

și-a îndreptat atenția asupra unor proiecte inovatoare în domeniul tehnologiei și proiectelor dedicate dezvoltării societății constănțene, ajungând și în atenția celor de la Forbes, fiind nominalizat, în 2013, la categoria "30 sub 30".

Tânărul și-a făcut propria firmă de publicitate indoor, a realizat prima revistă 3D din România, iar în anul 2010, când apărea pe piață tableta iPad, acesta s-a gândit la o aplicație prin care tableta să ia locul clasicelor meniuri din restaurante, ceea ce s-a și întâmplat, cu iPad Menu. În prezent, aplicația este implementată și funcțională în câteva restaurante din țară, dar și în Germania. În paralel, tânărul și-a dedicat o parte din timp voluntariatului, dezvoltând o serie de proiecte sociale și culturale, printre care se numără și Biblioteca Colorată, singura bibliotecă publică din țară situată într-un centru comercial.

"În vară, am văzut că Editura Litera a deschis o bibliotecă în aer liber, în București. Atunci, i-am sunat pe cei de acolo și le-am spus că ar fi foarte interesant să facem același lucru și la Constanța. O prietenă m-a ajutat cu rafturile, care erau, de fapt, niște euro-paleți. Am primit, după câteva zile, mai multe cutii de cărți noi, iar acest lucru a prins foarte bine. Apoi, am semnat un protocol cu Primăria, am făcut rost de rafturi profesionale de cărți și așa a luat ființă Biblioteca Colorată", a povestit Victor Maxim.

Un spațiu public destinat ONG-urilor

Primul HUB din orașul de la malul mării s-a realizat cu cafeaua în mână și fără sponsori, în același centru comercial, mărturisește Victor. Acesta spune că oamenii, în special ONG-urile, vor putea organiza aici diferite acțiuni și evenimente, HUB-urile fiind spații multifuncționale destinate tocmai dezvoltării personale și de grup. În plus, pentru a înscrie Constanța în Cartea Recordurilor, în oraș se va realiza, până în 2017, pe un zid, cel mai mare graffiti din lume, în lungime de 2.230 de metri.

"Dorim să înscriem pentru prima dată Constanța în Cartea Recordurilor cu ceva și astfel ne-am gândit la graffiti. Zidul "The Wall", din Constanța, are o lungime de 2.230 de metri și va fi realizat până în 2017 de o serie de artiști, atât din România, cât și din străinătate. El va deveni cel mai lung graffiti din lume. Între timp, anul trecut s-a realizat, în Portul Constanța, cel mai mare graffiti din România. Am realizat primul kilometru de piste de biciclete din orașul Constanța și sperăm să muncească în continuare și autoritățile. Prima parcare publică de biciclete, care se află lângă Sala Sporturilor, a fost făcută de noi", menționează Victor Maxim.

Cât despre evenimentele culturale din oraș, Victor Maxim mărturisește că oamenii sunt cei care au o problemă, deoarece vârstnicilor le este greu să se adapteze schimbării, nefiind cei mai mari consumatori de cultură. Acesta a povestit o întâmplare care i-a lăsat un gust amar și care s-a petrecut, vara trecută, în cadrul unei biblioteci în aer liber.

"În Constanța, oamenii spun că nu există cultură și evenimente, însă e o mare minciună și o mare ipocrizie. Am avut, în vară, seria de biblioteci în cluburile de pensionari din oraș și am ajuns să cunosc oamenii destul de bine. Unii dintre ei sunt sălbatici și îmi asum ceea ce spun, pentru că acesta este adevărul. Am adus cărțile în parcul de la Tomis 2 și voiau să ni le dea la o parte, deoarece nu aveau ei loc să joace table și cărți. Când e vorba de incluziune și raportul dintre generații, ruptura vine din partea bătrânilor, nu din partea tinerilor. Lor le este greu să se adapteze, ei nu citesc și nu consumă cultură, în condițiile în care ar avea tot timpul din lume să facă acest lucru", explică Victor Maxim. 

Comentează știrea

50 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
un senior constantean
2 martie 2015
mesaj de incurajare

Ca sa-ti pui degetul pe rana este suficient sa pui mana pe capul tau. In opinia mea, este carecteristic oamenilor superficiali si lipsiti de cultura sa generalizeze "pensionarii",depasindu-l in atributii pe insusi creatorul, care are timp sa-i judece pe fiecare om in parte. Ai auzit de un ziar dedicat seniorilor din Constanta? Ai auzit de un Festival al Seniorilor constanteni? Daca nu,este timpul sa iesi din vizuina ta si sa respiri aer curat! Afara a venit primavara!

Dorel
2 martie 2015
așa da

Pensionarii din Constanța sunt sălbatici și analfabeți. Din cauza lor orașul a ajuns o ruină. Si-au vândut votul pentru un pachet de alimente. Însuși mârlanul Mazăre a declarat ziariștilor :-"ce sunt eu de vină, dacă sunt proști și m-au votat" !. Dacă le spui că în Constanța prețul gigacaloriei e cel mai mare din țară, rânjesc și se hlizesc la tine de parcă văd un extraterestru. Sunt de-o prostie crasă.

naekst
2 martie 2015
Pensionarii din Constanta

nici nu au cum fi alfel decit salbatici si analfabeti daca au urmasi precum ecuard si Dorel

baciu
2 martie 2015
Homo Boshorogus Tomitanus

Cultura pensionarului inseamna jocul de table din fata blocului si crasma din zona fostului BTT, acolo unde se reunesc regulat si danseaza tot atat de regulat. Plus amintiri. Amintiri din epoca de aur, cand lucrau in port si furau tot ce se putea fura.

tudor
2 martie 2015
cultura pensionarilor

am deja o varsta mai apropiata de pensie decat de tinerete dar nu pot sa nu fiu de acord cu tanarul asta; are dreptate, pensionarii din Constanta sunt salbatici si au vandut viitorul nepotilor pe pomeni electorale; exista exceptii, sunt si oameni de valoare printre oamenii in varsta dar pe acestia nu ai sa-i vezi la table in parc si nici la cozile pentru pui si zahar

un senior constantean
2 martie 2015
pentru autoarea articolului.

Dintr-o clasica reclama ascunsa, specific romaneasca, un articol de doi lei nu poate si nu trebuie sa va faca sa va urati parinti, bunici, rudele. Dupa parerea mea patronul ziarului ar trebui sa fie mai atent pe cine si cum angajeaza! Nu am citit nici o propunere constructiva care sa duca la imbunatatirea vietii cetatii. Sunt seniori si seniori, sunt oameni si oameni, sunt tineri si tineri, mai ganditiva!

Eduard
2 martie 2015
Față de papițoi cretin

In Constanta sunt destui pensionari care au votat cu o fasole nabuna si cu un porc alcoolic dar este sigur ca si alte categorii de virsta, in special tineri, au votat cu ei pt. ca au fost amagiti. Dar, ca acest viermișor tradator si meschin sa-si permita sa catalogheze asa petoti pensionarii, dovedeste in cel mai clar mod ca el este PLATIT SA CREEZE HAOS SI DEZBINARE. Aceasta nulitate umana incearca sa ne explice ca graffiti este o arta. In realitate greffiti este o antiarta care murdareste zidurile, raspindesde mesaje abjecte (uneori la nivel subliminal), pornografia, etc. Stapinii acestui vierme folosesc din plin dictonul divide et impera ; in aceasta privinta se pot trage concluzii privid ce sa mai gaseste in fotografia in care apare acest vierme . Repet, viermele e PLATIT SA CREEZE HAOS SI DEZBINARE.

job online de acasa
2 martie 2015
job

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

oferta lucru
2 martie 2015
oferta lucru

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Andrei
2 martie 2015
bine zis

Bine zis, sunt 65mii de pensionari, toti fanuu lui Mazare pentru ca le da sacosa de alimente...tinerii asa destepti cum sunt nu reusesc sa se unesca, sunt imprastiati la alegeri si de aici si activitatea indelungata a lui mAzare

50 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1883 secunde