Sute de elevi constănțeni petrec week-endul în băncile școlilor

2067
Sute de elevi constănțeni petrec week-endul în băncile școlilor - fondolimpici-1484927080.jpg

Articole de la același autor

În timp ce colegii lor de clasă se bucură de prima zi dintr-o nouă minivacanță, sute de elevi constănțeni se vor întoarce sâmbătă, 21 ianuarie, în bănci, ca urmare a selecționării lor, pentru rezultatele deosebite de la clasă, să reprezinte școlile la olimpiade.


Așadar, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează, sâmbătă, 21 ianuarie, etapa locală a Olimpiadei de istorie. Pentru a facilita participarea unui număr cât mai mare de elevi iubitori de istorie, etapa se desfășoară în șase centre de concurs din județ, respectiv la Constanța (Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța), Mangalia (Școala Gimnazială nr. 3 Mangalia), Medgidia (Școala Gimnazială "C. Brâncuși" Medgidia), Topraisar (Liceul Tehnologic Topraisar), Năvodari (Școala Gimnazială "G. Enescu" Năvodari), Ostrov (Liceul "Regele Carol I" Ostrov).


La această fază a olimpiadei s-au înscris aproximativ 200 de elevi de la clasele VIII-XII, proba urmând să înceapă la ora 10. Contestațiile se vor depune la centrul unde s-a desfășurat olimpiada, în ziua de 25 ianuarie, între orele 10-14.


O altă olimpiadă aflată la etapa locală este cea de chimie, numai pentru clasa a VIII-a, care se va desfășura tot pe 21 ianuarie. Având în vedere arondarea unităților școlare pe structura cercurilor metodice, Consiliul Consultativ al profesorilor de chimie a stabilit următoarele centre de concurs: Școala Gimnazială nr. 12 "B.P. Hașdeu" Constanța pentru unitățile din municipiul Constanța și Valu lui Traian; Școala Gimnazială "I.L. Caragiale" Medgidia pentru unitățile arondate cercului metodic; Școala Gimnazială nr. 1 "George Enescu" Năvodari pentru unitățile arondate cercului metodic; Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia pentru unitățile arondate cercului metodic; Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol pentru unitățile arondate cercului metodic; Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" Hârșova pentru unitățile arondate cercului metodic; Liceul Tehnologic "Nicolae Istrățoiu" Deleni pentru unitățile arondate cercului metodic.


Și tot sâmbătă, 21 ianuarie, dar de data aceasta la etapa județeană a Olimpiadei de lingvistică vor participa 390 de elevi. Competiția se desfășoară, începând cu ora 10, în trei unități de învățământ din Constanța, respectiv Școala Gimnazială Nr. 12 "B. P. Hașdeu" (clasele V-VI), Școala Gimnazială Nr. 29 "M. Viteazul" (clasele VII-VIII) și Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" (clasele IX-XII).


Tot din seria competițiilor, dar de alt gen, face parte și concursul național de dezbateri în limba engleză, a cărui etapă județeană va avea loc duminică, 22 ianuarie, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" începând cu ora 9, în sala Coriolan, sub coordonarea prof. Florina-Jasmine Niculescu.
Mult succes tuturor elevilor!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3611 secunde