Surpriză la ISJ Constanța. Cine este al treilea inspector general adjunct

15261
121
Surpriză la ISJ Constanța.  Cine este al treilea inspector general adjunct - noulinspectoradjunct-1440782012.jpg

Articole de la același autor

Nu mai constituie o noutate că din această vară organigrama "la vârf" a Inspectoratului Școlar Județean Constanța a cunoscut o modificare majoră, în sensul că a mai apărut un post de inspector general adjunct.

Până la învestirea în funcția de inspector școlar general, prof. Gabriela Zoia Bucovală a făcut echipă cu prof. Alina Codreanu și prof. Sorin Mihai, toți trei în calitate de adjuncți.

Ca urmare a eliberării unuia dintre cele trei posturi, Ministerul Educației nu a întârziat să numească un nou inspector, în persoana prof. Alina-Elena Nițu, în calitate de adjunct, care este detașată în interesul învățământului până la organizarea unui nou concurs pentru această funcție.

Precizăm că prof. Alina Nițu a promovat concursul de inspectori școlari pentru informatică, cu media 9,58. Este absolventă a Universității din București, Facultatea de Informatică și Matematică și titular al Liceului Teoretic "Ovidius". 

Comentează știrea

121 comentarii. Pagina 3 din 13. Click pe pagina dorită : 1 2 3 4 ...13 
un alt cunoscator
29 august 2015
Despre regimul dictatorial al directoarei Stan al

As vrea, stimati colegi, sa va aduc la cunostinta un alt episod din seria de abuzuri ale directoarei Stan, de la sc. 28. Si nu e nicio problema, ca aceste abuzuri sunt cunoscute si la nivel de inspectorat, si la minister. Deci, acum 3 ani, in anul scolar 2012-2013, la scoala 28 preda lb. germana o d-ra prof. detasata. Ei bine, cu stilul sau caracteristic, directoarea Stan, nu prea isi facea orele ( de lb. germana) si, destul de frecvent, o punea pe aceasta colega sa i le faca. Mai statea si bibliotecara la unele ore, alteori gardianul..., dar nu conteaza. De cele mai multe ori apela la colega ei. Pana aici, totul e OK. Directorii sunt persoane ocupate. Dar, la un moment dat, Mihaelei Stan i s-a pus pata pe aceasta fata. Nu se stie de ce, banuim ca din gelozie, pentru ca si colegii, si parintii, si elevii o cam laudau pe d-ra profesoara. Era si prietenoasa, draguta, si - greseala fatala - stia bine lb. germana, desi nu avea doctoratul...Si ce credeti, stimati colegi?? Din momentul acela, i-a facut colegei/ /subordonatei sale numai probleme, i-a facut viata un calvar. Nu se pot descrie aici nimicniciile la care s-a pretat, nici nu e timpul si locul sa o facem. Cert este ca la finalul anului scolar, i-a dat acestei profesoare CALIFICATIVUL BINE, absolut fara niciun motiv, si fara a respecta metodologia. Nici macar nu i s-a dat sansa sa faca Contestatie. De ce? Pentru ca asa a vrut ea!!! Dar asta nu este o abatere, DIRECTORUL POATE FACE CE VREA IN SCOALA. E" PE TARLAUA LUI", cum spunea intr-un interviu pentru o publicatie constanteana liderul Sindicatului.

completare
29 august 2015
completare

Sa nu se supere Liderul Sindicatului, dumnealui a afrmat in interviul respectiv ca Sindicatul poate lua in considerare abuzurile comise in scoli doar daca cei care semnaleaza asemenea fapte isi asuma cele reclamate 'sub semnatura". E in regula, am mentionat ca tot ce s-a spua aici a fost asumat si sub semnatura, in ordinea corecta, adica ISJ CTA si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Asa, si...? S-a intamplat ceva? A fost cineva tras la raspundere? Nu, nicidecum!

Alt episod
29 august 2015
Tot la Sc 28

Urmatorul episod, legat tot de "pedepsirea" subordonatilor care misca in front, de catre directoarea Stan, a avut loc in anul scolar urmator, 2013-2014. De data asta, victima a fost o profesoara de limba engleza, titulara a scolii, de 20 de ani. Ce a facut aceasta, si cum a pedepsit-o Stan? Ei bine, aceasta doamna a avut tupeul sa o intrebe pe directoare, intr-un Consiliu profesoral, cum s-a facut incadrarea la limbile moderne. Doamna directoare s-a balbait, nu afost in stare sa raspunda, dar...nu a uitat. Inaintea aceluiasi consiliu avusese loc o discutie cu d-ana directoare, in care profesoara de engleza ii atrasese atentia ca parintii doresc sa se faca orele de limba germana, si ca SCOALA NU E MOSIA dumneaei. Jignire fatala! S-a dezlantuit iadul! Imediat, dar imediat, s-a constituit o Comisie de disciplina, d-na profesoara a fost anchetata, si Consiliul de administratie ( condus bineinteles de Mihaela Stan) a emis decizia de sanctionare a acesteia, cu retinerea a 15% din salariu pe 3 luni! Cum era normal, doamna respectiva a facut contestatie la ISJ, dar... acolo...d-na jurist a urlat la dumneaei, a incercat sa o intimideze, dar s-a recunoscut oarecum fortat excesul de zel al doamnei directoare, caci sanctiunea a ramas, dar s-a redus la 15% doar pe o luna. Nici in acest caz metodologia nu s-a respectat, iarasi nu e timpul si locul sa se intre in detalii. Totul a ajuns ulterior si la Minister, alaturi de multe alte abuzuri ale doamnei directoare. Asa... si ? "Cainii latra, ursul merge"

Completare
29 august 2015
fapte penale

In acelasi episod, cu profesoara de engleza, trebuie mentionat ca doamna director fusese rugata sa nu mai modifice notele altor cadre didactice in catalog, si sa nu mai puna note in locul lor! E ilegal, stim cu totii acest lucru, ptr ca fiecare profesor semneaza in catalog si isi asuma raspunderea pentru notele sau calificativele acordate! ...Dar nici asta nu este o abatere, in acceptiunea unora.

cititor
29 august 2015
Cine urmeaza?

Oare cine urmeaza? Cine va fi urmatoarea victima a lui Stan??? Acum vine cu forte proaspete si cu mai mult tupeu, ca a iesit cu calificativul Foarte Bine! Asa am citit in ziar...

Răspuns la: Tot la Sc 28
Adăugat de : Alt episod, 29 august 2015
Urmatorul episod, legat tot de "pedepsirea" subordonatilor care misca in front, de catre directoarea Stan, a avut loc in anul scolar urmator...
ia luati-o de ciuf pe Stan
29 august 2015
dati-i cateva scatoalce lui STAN

mai faceti-va si singure dreptate, daca vedeti ca nu merge cu sesizarea, luati-o pe proasta de brat si izbiti-o afara. sa vina politia si sa va intrebe de ce. pai altfel va "izbeste" Stan in spitale daca adunati boala si stresul in voi nu vedeti ca deja sunteti luti la misto si de ISJ si de raspunsurile ministerului.? pai ce-a mai ramas? "cuget liber" scrie, informeaza, astia pun in functie generali fugari sau care nici macar nu s-au inscris la concurs, peste ei cu niste umbrele, batuti bine peste mainile cu care au dat decizii. asta a mai ramas. eu de i-as prinde pe strada asa le-as face. acolo nu mai esti in ISJ , TE PRIND la piata, pe trotuar, te ia mama naibii de nu te mai scapa nici ministerul din mana mea. ce n-ati auzit de oameni nebuni din cauza stresului. jucati-va voi de-a numitul in functii ca dati peste unul ca cel din America care si-a impuscat cei doi colegi. poti sa stii? ia zi STAN MIHAELA? merita sa risti sa patesti asa cvea sau iti vezi strict de viata ta? spune? ce alegi?

Răspuns la: Cine urmeaza?
Adăugat de : cititor, 29 august 2015
Oare cine urmeaza? Cine va fi urmatoarea victima a lui Stan??? Acum vine cu forte proaspete si cu mai mult tupeu, ca a iesit cu calificativul...
GABRIELA BUCOVALA
29 august 2015
pentru ALINA NITU

tin sa-ti multumesc enorm, Alina Nitu, ptr ca m-ai insostit si pe 11 mai si pe 27 iulie pe acea caldura torida sa iau ambele concursuri. Si ptr efortul tau, ptr ca am vazut cat de mult te-ai consumat, toata ziua iti rodeai unghiile pe holul ministerului asteptand si dorind mai mult decat mine sa obtin posturile pe rand. drept ptr care te-am propus general adjunct, chiar daca tu , stiu bine, ca nu ti-ai dorit deloc, nici sa te inscrii nu doreai. tare mult ma bucur ca te-am propus. lasa ca celelalte le stim doar noi doua si ALINA CODREANU CU SORIN MIHAI. Oricum , chiar daca n-am luat probele, adica le-am cumparat, lasa ca inca mai merge la noi in Romania? totusi e bine sa ne gandim la ce-a patit CEAUSESCU, ADICA SA NU FORTAM PREA MULT NOTA, CA sunt f. multi profesori mult mai destepti decat noi dar n-au dorit sa se cocoate asa sus. poate ne frangem gaturile, parca prea sus ne-am cocotat, zau asa.

profesor
29 august 2015
Nu asa!

Draga domnule, sau doamna, Nu suntem de acord cu asemenea metode, noi nu dorim sub nicio forma sa facem rau nimanui. Noi dorim doar sa se faca dreptate in acest caz, al directoarei de la 28, mai precis cazul de abuzuri grave care se petrec la Sc. 28 de ani de zile. E adevarat, stresul e mare, dar...asteptam sa fie schimbata. Pana la urma se va intampla si asta!

Răspuns la: dati-i cateva scatoalce lui STAN
Adăugat de : ia luati-o de ciuf pe Stan, 29 august 2015
mai faceti-va si singure dreptate, daca vedeti ca nu merge cu sesizarea, luati-o pe proasta de brat si izbiti-o afara. sa vina politia si sa va...
acelasi cunoscator
29 august 2015
cazul d-rei de lb germana

Trebuie spus un amanunt semnificativ, care arata cata RAUTATE poate avea in ea aceasta persoana, Stan Mihaela, directoarea sc. 28. Cand domnisoara profesoara, aflata la niste cursuri de formare in alta localitate, a trimis Fisa de evaluare/ autoevaluare pentru primirea calificativului anual printr-o colega din aceeasi Comisie, ce credeti ca a facut directoarea? A mototolit-o si a aruncat-o la cos. Nu a acceptat fisa, dar i-a dat colegei calificativul BINE, cum spuneam intr-un comentariu, mai sus. De ce? Ca asa a vrut ea! Pai cu ce avem de-a face aici? Nu cumva cu o dereglare psihica? Intelegem semnele, ca am facut si noi psihologie!

Răspuns la: Despre regimul dictatorial al directoarei Stan al
Adăugat de : un alt cunoscator, 29 august 2015
As vrea, stimati colegi, sa va aduc la cunostinta un alt episod din seria de abuzuri ale directoarei Stan, de la sc. 28. Si nu e nicio problema, ca...
cunoscator,fost din 28
29 august 2015
...Evident...despre Stan

Primul episod din seria de mari schimbari si noi reguli ale nebunei de Stan pe care le tot impune de cand e pe functie are legatura cu adm-torul gradinitei "ABC" structura a scolii 28.Va povestesc despre aceasta situatie deoarece, citind despre conflictul d-nei de engleza cu Stan mi-a venit in minte ceva similar din punct de vedere al relatiilor lui Stan cu cele doua persoane si anume;d-na de engleza este o vache prietena a directoarei de pe vremea cand venise suplinitoare in 28-erau ele trei - Stan, Dimitriev (romana), Munteanu (engleza) au avut o perioada cand erau nedespartite,le vedeai foarte des impreuna.Diferenta foarte mare dintre ele,ma refer profesional este ca Stan este net inferioara celor doua si ca acestea sunt recunoscute ca dascali foarte bine pregatiti si cu performante ale elevilor pe care ii pregatesc.Deci d-na Stan,marea "doamna"Stan nu a tinut vreun pic cont de aceasta relatie din trecut cum a procedat si cu adm-torul grdinitei pe care o cunostea de ani buni,aceasta avand fiica la clasa careia Stan i-a fost diriginta tot in 28 si cu care avusese o relatie nu buna ci foarte buna.Isi spuneau pe nume, se cunosteau si ca familii (sotii) iar multe persoane din apropiere cunosteau toate acestea. In secunda doi i-a vorbit la persoana a doua plural si i-a si spus ea regulile,ea care habar nu avea,nu facea nici macar diferenta dintre cod fiscal si nr de inregistrare,nu stia pasii si formele necesare(managerial,contabiliceste) ptr a rezolva diferite sarcini ale scolii.Ii spunea unei persoane cu 24 de ani de munca pe acelasi post,cu liceu de specialitate si cu studii completate in domeniu.Era mai mult decat penibila si abera.Bineiteles ca si in privinta cadrelor didactice stia tot...( a avut conflicte si cu responsabila de structura de atunci cu cadrele didactice si parintii,cu toti cei care indrazneau sa o contrazica sau care erau bine pregatiti).fara sa ia in considerare diferenta dintre scoala si camin cu program prelungit cu regim de cantina proprie.Sunt foarte multe de relatat ptr a se intelege situatia de acolo...intr-un final ptr a scapa de aceasta persoana incomoda i-a facut plangere penala, ajutata fiind de inspectorul gen. Popescu si astfel a gasit portita ptr a putea sa o suspende cu toate ca legea nu o obliga. Si in prezent este suspendata iar dosarul sta la politie fara a fi solutionat cu toate ca in iarna se implinesc trei ani de la momentul suspendarii(deci nu a reusit sa o dea afara,sa-i desfaca contractul de munca,sa fie penalizata sau amendata cumva)De atunci trei adm-tore au fost angajate pe post pe perioada determinata si de cand a venit Stan s-au schimbat trei contabile.

121 comentarii. Pagina 3 din 13. Click pe pagina dorită : 1 2 3 4 ...13 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5902 secunde