"Suntem umiliți, dar punem pe primul plan interesul elevilor!" Dascălii au renunțat la grevă

345
5

Articole de la același autor

Cu buzunarele goale și obrazul rănit, profesorii renunță la greva ce ar fi boicotat bacalaureatul și evaluarea națională. Deși își doresc salarii mai mari, aceștia spun că interesul elevilor este mai important și că nu vor ca ei să fie afectați de o eventuală bulversare a examenelor. 


"Conform hotărârii Colegiului Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ din data de 11 iunie 2017, în perioada 6 - 9 iunie, membrii de sindicat ai organizațiilor sindicale afiliate la federația noastră au fost consultați, prin referendum, pentru a-și exprima opțiunea cu privire la declanșarea grevei generale începând cu data de 12 iunie 2017. În urma centralizării datelor primite de la sindicatele afiliate, reiese că 45,67 la sută din totalul membrilor de sindicat FSLI au spus da pentru grevă generală, începând cu 12 iunie 2017, un număr de 27 de sindicate afiliate având între 50 și 86 la sută opțiune pentru această formă de protest. În această situație, nu sunt întrunite condițiile legale de a declanșa greva generală la nivelul tuturor sindicatelor afiliate la FSLI", explică reprezentanții Colegiului Național al Liderilor FSLI. 


Grevă, la toamnă 


Astfel, un lucru este cert: nu va fi grevă în perioada examenelor. Însă, profesorii subliniază faptul că se consideră umiliți de guvernanți. 


"Trebuie să spunem răspicat următorul lucru: faptul că nu sunt întrunite condițiile de declanșare a grevei generale nu înseamnă că salariații din învățământ sunt mulțumiți de Legea salarizării! Nemulțumirea lor este profundă! Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliți, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor și nu doresc ca și aceștia să fie afectați. Este clar că guvernanților nu le pasă de personalul din învățământ, însă aceștia trebuie să ia în calcul faptul că protestele pot fi reluate după începerea anului școlar 2017 - 2018 și sperăm că ni se vor alătura atât elevii, cât și părinții acestora", mai spun reprezentanții cadrelor didactice.


Comentează știrea

profesor
12 iunie 2017
chiar asa?

Pe buneeee? Si care e interesul elevului? Sa aiba la catedra niste lesinati fara un leu in buzunar? Asta e o mare vrajeala, ca vezi Doamne ne doare ca se bulverseaza elevul. E lasitate combinata cu o superba comoditate, nu altceva. De ce sa ne mai agitam cu greva, ca si-asa nu ne baga nimeni in seama. Daca continuam sa gandim asa si sa bagam capul in nisip precum strutul, isi vor bate joc de noi 'astia' pana la loc comanda! Mereu, mereu. Daca asa ne comportam, asa meritam sa fim tratati. Nu avem niciun pic de mandrie sau solidaritate de breasla. Pe principiul 'Lasa sa faca altii greva, ca poate ne maresc si noua!'

Cadru didactic
12 iunie 2017
Dumnezeu iti da.....

Asa e: asteptam sa fim ajutati , dar noi insine nu facem mai nimic sa ne fie mai bine. Niciodata nu e momentul potrivit sa facem greva, sa ne batem, sa protestam. Ba e prea devreme, ba e prea tarziu, ba ne e mila de bietii elevi si de bietii parinti, ba suntem prea putini, oricum nu avem tupeu! Cum in septembrie? Ce miza mai exista atunci? Boicotam inceperea anului scolar, evaluarea initiala, serbarea de inceput de an scolar, sau ce? II DOARE IN COT PE GUVERNANTI DE EVALUAREA NOASTRA INITIALA!

Profesor
13 iunie 2017
Greva

Profesorii din Constanța nu au sindicat. Aceasta asa-zisă organizație este aservita! In scoli, nimeni nu ne-a intrebat pe noi, plătitori ai cotizației si membrii de sindicat, dacă dorim să participăm la grevă! Să vă fie rușine!

alt profesor
13 iunie 2017
sfat

Schimbati-va liderul de sindicat din scoala. El trebuia sa va intrebe daca faceti greva sau nu!

Răspuns la: Greva
Adăugat de : Profesor, 13 iunie 2017
Profesorii din Constanța nu au sindicat. Aceasta asa-zisă organizație este aservita! In scoli, nimeni nu ne-a intrebat pe noi, plătitori ai...
prof
13 iunie 2017
scoala

Ce cresti aia o sa ai la guvernare. Atat timp cat nu fac ore cum trebuie si sa gandesc numai la meditatii acasa cate 6 sau 7 copii cu 100 de copil si muncesc la scoala doar 3,4 sau cel mult 5 ore timp de 4 5 zile pe saptamana plus vacantele libere atunci nu au ce sa se planga.Cand o sa faca ore adevarate la clasa fara spagi si note pe criterii de prietenii o sa se vada si rezltatele.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2422 secunde