Rectorul UMC, Cornel Panait:

"Studenții nigerieni sunt scăpați total de sub control!" Profesorii nu reușesc să îi deosebească între ei

1887
5

Articole de la același autor

Ieri, Universitatea Maritimă din Constanța a primit vizita unei delegații nigeriene formate din 15 reprezentanți, în frunte cu ambasadorul Nigeriei în România.


Oaspeții au vizitat atât Baza nautică, dar și sediul de pe str. Mircea cel Bătrân al UMC, precum și Portul Constanța și cel mai mare terminal COMVEX.


Prima oprire efectuată la Baza nautică a oferit prilejul delegației nigeriene să stea de vorbă cu reprezentanții studenților, legat de condițiile lor de ședere și studiu la UMC. Membrii delegației de rang înalt au recomandat studenților să-și reprezinte cu cinste țara și să fie recunoscători pentru faptul că au șansa să învețe într-o țară europeană.


După cum deja se știe, în luna februarie, studenții nigerieni cazați la hotelul "Flora" au protestat împotriva condițiilor oferite, motiv pentru care li s-a acceptat solicitarea de a primi bani și de a locui cu chirie în apartamente din Constanța.


"Sunt scăpați total de sub control!"


Întrebat dacă această vizită are legă-tură cu vreo nemulțumire a studenților, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, rectorul UMC, a negat.


"La momentul la care discutăm, gradul lor de motivare pentru școală și învățământ a scăzut și era logic să se întâmple așa din moment ce nu mai există o structură gen campus în care ei să se mobilizeze. Sunt scăpați total de sub control. Noi fiind lipsiți de puterea de a controla, întrucât nu-i recunoaștem, ne-am confruntat cu o situație nouă: incapacitatea noastră de a le recunoaște fizionomia. Un student a plecat în luna februarie din țară și până acum nu a venit, dar colegii l-au trecut prezent. Din in-formațiile pe care le dețin, gradul de absenteism a crescut destul de mult, adică 30% dintre studenți nu frecventează cursurile. Noi suntem obligați să furnizăm aceste informații către ambasadă și către NIMASA. Problema lor este că trebuie să se ridice la nivelul academic pe care noi îl solicităm. Un al doilea element pe care trebuie să îl aibă ei în vedere este că în contract se prevede pregătirea lor 12 luni pe an, din care două pe timpul verii - iulie și august - vor merge practică. O bună parte dintre ei refuză pe motiv că vor să plece în Statele Unite, în cadrul programului Work and Travel. Cei care nu-și vor face practica în conformitate cu programarea pe care UMC o face, nu vor fi notați și nu vom mai reprograma activitatea lor de practică în industrie. Ca urmare, ei vor trebui să-și găsească singuri un loc de practică pentru o lună sau două, ceea ce mă îndoiesc că vor reuși. 


Directorul general NIMASA, care a fost informat că studenții doresc să se mute dintr-o parte în alta, ne-a scris o scrisoare în care spune că este puternic dezamăgit de această reacție a studenților și că ei trebuie obligați să se întoarcă. Dar noi nu putem să facem un asemenea lucru, pentru că trăim într-un stat european și respectăm dreptul omului de a-și planifica singur viața", a mai afirmat rectorul.


Comentează știrea

robert
31 mai 2016
afara

cine i-a adus, sa ne scape cat mai repede de ei. avem destui in Henri Coanda

Jean Bedel Bokassa
31 mai 2016
Epoca de Aur

Pozele sunt super.Ma simt ca-n anii '70-'80,cand Nea Nicu efectua vizite de lucru la prietenii lui : Bokassa,Mobutu,Kwame Nkrumah etc. Domn Panait inconjurat de amicii lui africani seamna cu raposatul Nea Nicu cand promova dezvoltarea socialista in Africa. PS. Pont ptr Panait & Co., ca sa-i ajute la identificarea studentilor nigerieni: cei slabi si rahitici care vor sa invete la UMC sunt din Biafra,iar cei cu bani care nu vor sa invete dar vor sa plece in USA sunt beizadelele spagarilor si coruptilor de la NMA,echivalentul ANR (la fel de corupt ca si cel nigerian)

fani
31 mai 2016
umc

S-au imprastiat prin tot orasul ,sunt cu chirie cam peste tot ! De controlul lor cine se ocupa ,oricum nimeni nu-i are in evidenta prin spatiile de locuit ,desi este Lege cu evidenta Cartilor de imobil ? Si ce daca ,autoritatile urmaresc cu ingriorare .....

gogu
31 mai 2016
mazare

Se stie c-a fost o intelegere intre mazare si oficiali nigerieni. Al cui hotel e Flora? De ce trebuia sa fie plin si-n extra sezon? http://www.evz.ro/ancheta-evz-imperiul-nevazut-al-gruparii-mazare-nicusor-constantinescu-968617.html

mihai
31 mai 2016
se plange panait? ce gluma buna

panait moare de oftica, nu mai ia spaga de la mazare si nicusor pentru cazarea la flora. ar trebui sa faca un an de puscarie pentru fiecare student care fuge

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4946 secunde