Start la Concursul Internațional de Navomodele "Toate Pânzele Sus"

194
Start la Concursul Internațional  de Navomodele

Articole de la același autor

Zeci de copii din 15 județe ale țării, dar și din străinătate participă, zilele acestea, la Medgidia, la Concursul Internațional de Navomodele și Artă Vizuală "Toate pânzele sus". Competiția, organizată de Clubul Copiilor Medgidia în colaborare cu Primăria Municipiului Medgidia, Federația Română de Modelism și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, se desfășoară până pe 12 august. Proiectul se află la cea de-a VI-a ediție și este prilejuit de Ziua Marinei Române. Evenimentul constă în organizarea unei expoziții de machete de nave, concurs de navigație pentru copii și o sesiune de comunicări și referate pentru cadrele didactice cu tema "Contribuția activităților extrașcolare în dezvoltarea copilului". Alături de copii și cadre didactice din țara noastră, sunt și participanți din Austria, Franța, Slovacia și Turcia.

La Muzeul Marinei Constanța, alături de membrii Ligii Maiștrilor Militari de Marină, se vor desfășura jocuri marinărești, unde copiii vor executa diferite activități marinărești, vor învăța aruncarea cu bandula și importante tehnici de supraviețuire.

Concursul de navigație va fi organizat la toate clasele de nave (viteză, evoluție, curse electrice, veliere), conform Regulamentului Internațional Naviga, pe poligoane realizate la standard internațional, ceea ce le dă posibilitatea copiilor să se familiarizeze cu sportul de performanță.

Invitații la competiție au participat la Ziua Porților Deschise a Forțelor Navale Române, pe Faleza Canalului Dunăre-Marea Neagră, ocazie cu care navomodeliștii au urcat la bordul navelor fluviale acostate.

De asemenea, copiii au șansa de a participa la lecții de înot, vor vizita Delfinariul Constanța, vor merge la plajă și la alte activități artistice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5603 secunde