Stagiu de pregătire, alături de nativi francezi, pentru dascăli din Medgidia

261
Stagiu de pregătire, alături de nativi francezi,  pentru dascăli  din Medgidia - stagiudepregatire-1484588365.jpg

Articole recomandate

Profesorii Elena Nechita și Monica Nedelcu, de la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Medgidia, au participat, în cadrul programului Erasmus+, la cursul de formare profesională "Enseigner le FLE aujourd’hui: culture, societe et nouvelles tendances pedagogiques", desfășurat la Centre d’Approches Vivantes des Langues et des Medias-Alliance Francaise, Vichy, Franța.

Stagiarele au participat, în total, la 62 de ore de curs, prima zi fiind deschisă de fondatorul și directorul CAVILAM, Michel Boiron, și de echipa sa de formatori.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui program care debuta la ora 9 și se finaliza la 16,30. Prima săptămână a fost dedicată actualizării noțiunilor de cultură, civilizație și interculturalitate, în timp ce a doua săptămână s-a axat pe abordarea strategiilor de înțelegere și producere a documentelor orale și scrise, pe strategia de pro-iect și pe predarea-învățarea cu ajutorul TIC.

Cele două participante au lucrat în grupe diferite, formate din 13-15 profesori din toate colțurile lumii. Abilitățile dobândite au fost certificate prin acordarea documentului de mobilitate Europass, a unui certificat de participare și a unei atestări de participare la stagiu. În fiecare miercuri, după-amiaza, stagiarele au avut posibilitatea să participe la excursii culturale în Lyon și Clermont-Ferrand, precum și la vulcanii din regiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.479 secunde