Spectacole pentru toate gusturile pe scenele constănțene

255
Spectacole pentru toate gusturile pe scenele constănțene - spectacolepentru1-1421423915.jpg

Articole de la același autor

În acest week-end, cele trei teatre ale Constanței s-au pregătit să ofere constănțenilor dispuși să plece din fața televizoarelor trei genuri de spectacole: balet și operă la Teatrul "Oleg Danovski", o premieră inedită inspirată de poveștile lui Creangă la Teatrul de Stat și o dublă reprezentație cu "Cenușăreasa" la Teatrul pentru copii și tineret "Căluțul de mare".

Începem cu invitația la Teatrul de Stat, pentru că de fiecare dată o premieră va stârni curiozitatea constănțenilor care au "devorat" toate celelalte reprezentații din repertoriul acestei instituții.

"Razna prin povești", care se va juca sâmbătă, 17 ianuarie, de la ora 19, este un colaj de trei titluri după Ion Creangă - "Bojdeuca lui Creangă", "Prostia omenească" și "Soacra cu trei nurori", realizate în regia artistică a lui Nicolae Poghirc, scenografia Sandei Mitache și muzica - Liviu Manolache.

Zilele trecute, la întâlnirea cu presa, actrițele Mirela Pană și Cristina Oprean mărturiseau că au mari emoții, pentru că spectacolul se adresează deopotrivă și adulților, dar și spectatorilor mai mici, care nu știu să mimeze sinceritatea și reacționează așa cum simt. "M-am reîntors în perioada copilăriei, datorită provocării regizorului Nicolae Poghirc care m-a determinat să mă gândesc că e un bun prilej actoricesc. Mi-e foarte drag să joc în spectacolul acesta și cred că este cea mai frumoasă încercare a actorului să aibă în sală cei mai sinceri spectatori, care fac gălăgie atunci când nu le place", declara Mirela Pană.

Din distribuția celor trei scenete mai fac parte Adrian Dumitrescu, Ionuț Alexandru, Andrei Cantaragiu, Georgiana Baran, Cosmin Mihale, Ana Maria Ștefan, Andu Axente, Alina Manțu, Alexandru Iacov, Paula Prodan, Turchian Nasurla, Florina Stănculeț.

v v v

Sâmbătă, 17 ianuarie, de la ora 18,30, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", vor urca pe scenă, pentru prima dată în anul 2015, balerinii companiei într-un spectacol foarte aplaudat - "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski (opus 71), pe un libret de Marius Petipa, după versiunea lui Alexandre Dumas a basmului lui E.T.A. Hoffmann "Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor". Regia și coregrafia: Gheorghi Kovtun (artist emerit al Federației Ruse). Scenografia: Natalia Kornilova. Asistenți coregrafie: Elisabeth Lux Pândichi, Monica Cherecheș.

Duminică, 18 ianuarie, de la ora 18,30, e rândul operei în trei acte "Don Pasquale" de Gaetano Donizetti, după un libret de Michele Accursi și Giacomo Ruffini să ofere melomanilor constănțeni două ore de muzică de înaltă ținută. Soliști: Ștefan Schuller (București), Marius Eftimie, Doru Iftene, Smaranda Drăghici, Laurențiu Severin, Ștefan Lepădatu, Ștefan Gribinic, Veronica Coman, Daiana Gavrilescu, Valentin Filip, Adrian Renea. Dirijor: Gheorghe Stanciu.

Prețul biletelor începe de la 40 lei, 30 lei, 25 lei (în funcție de locul din sală), 20 lei - pensionari, 15 lei - elevi, studenți.

v v v

Cei mai mici spectatori sunt așteptați duminică, 18 ianuarie, de la orele 11 și 12,30 să vizioneze spectacolul "Cenușăreasa", un imn adus frumuseții și dragostei curate, prieteniei și omeniei, bunătății și într-ajutorării. Scenariul, regia, muzica, luminile îmbină ar-monios momentele de duioșie și haz ale actorilor și păpușilor care joacă cu dăruire și talent în aplauzele micilor și marilor spectatori.

Prețul unui bilet este 10 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Spectacole  la Harlequin
Marţi, 13 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Concert de jazz cu Mădălina și Alex
Joi, 08 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Proconsul revine la Constanța
Miercuri, 07 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Un spectacol cu concept nou
Pagina a fost generata in 0.3669 secunde