Spectacole pe scenele constănțene. Relaxare prin muzică și râs

786
Spectacole pe scenele constănțene. Relaxare prin muzică și râs - fondpesceneleconstantene-1454081776.jpg

Articole de la același autor

După ce week-endul trecut s-a jucat pe scena Teatrului de Stat, duminică, de la ora 18,30, Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" invită constănțenii melomani la "Nunta lui Figaro", de data aceasta pe… armoniile lui W.A. Mozart.

În chip de nuntași vor fi soliștii Ștefan Popov (București), Laura Eftimie, Marius Eftimie, Elena Rotari, Lucia Mihalache, Magda Marcu, Constantin Acsinte, Silvia Simionescu, Doru Iftene, Laurențiu Severin. Dirijor Radu Ciorei.

Nunta lui Figaro (conform titlului original Le nozze di Figaro, înregistrată K 492 în catalogul operelor lui Mozart) este o operă a cărei muzică a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat și bazat pe comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais La folle journée ou Le mariage de Figaro.

Premiera absolută a operei a avut loc la 1 mai 1786, la "Burgtheater" din Viena.

Prețul biletelor este de 40 lei, 30 lei, 25 lei (în funcție de locul din sală), 20 lei - pensionari, 15 lei - elevi, studenți în grup organizat.

v v v

La Teatrul de Stat, în schimb, este week-endul comediilor. Sâmbătă, de la ora 19, în "Scaiul", de Georges Feydeau, vor juca Dana Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Ileana Ploscaru, Iulian Enache, Dan Cojocaru, Laura Iordan, Loredana Marilena Luca, Maria Lupu, Remus Archip, Alexandru Mereuță, Andrei Cantaragiu/Ionuț Alexandru, Laura Crăciun, Gelu Ciobanu, Emil Băncilă, Dănuț Capră, Ion Mandache.

v v v

Duminică, "Escrocii" de Robert Lamoureux, cel supranumit "regele" comediei franceze va prinde "viață" datorită actorilor constănțeni Nina Udrescu, Luiza Sarivan, Adrian Dumitrescu, Dan Cojocaru, Liviu Manolache, Bogdan Caragea, Alexandru Mereuta, Gelu Ciobanu, Alice Safta, Izabela Bumbac, Georgiana Bumbac, Tamara Pricop. O comedie satirică, un spectacol în care umorul este la el acasă, susținut de un text de calitate și un joc dinamic al actorilor. Autorul și creatorii spectacolului, reușesc să ofere spectato-rilor două ore de "terapie" de grup prin râs.

Prețul biletelor este de 25 lei - adulți, 15 lei - elevi, studenți, pensionari și 30 lei - lojă.

v v v

În ceea ce îi privește pe cei mai mici spectatori, aceștia sunt așteptați la Teatrul pentru copii și tineret "Căluțul de mare" duminică, de la ora 11, să pornească într-o "Călătorie cu surprize". Un spectacol interactiv realizat de Aneta Forna Christu pentru copiii cu vârste între 3 și 10 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Ce facem în weekend, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.5722 secunde