În acest week-end

Spectacole din toate genurile și pe toate gusturile, pe scenele constănțene

263
Spectacole din toate genurile și pe toate gusturile, pe scenele constănțene - fondspectacole-1492781607.jpg

Articole de la același autor

La Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", week-end-ul cultural a debutat încă de vineri seară, cu spectacolul de operă "Traviata" și continuă sâmbătă și duminică cu alte două capodopere ale culturii artistice universale. 


Sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 19, fabulosul balet "Don Quijote", excepțional coregrafiat de Mihai Babuska după M. Petipa, îi va avea ca soliști pe Nozomi Miura, Shigeyuki Kondo, Mayu Takahashi și Keito Shimomura (toți din Japonia), Bogdan Bîrsănescu, Ștefan Răuț, Gelu Râpă, Mihai Pâslaru, Andreea Rusu. 


Duminică, 23 aprilie, este rândul operei să bucure melomanii constănțeni pe acorduri de Rossini. "Bărbierul din Sevilla" va prinde viață datorită soliștilor Daniel Pop (București), Smaranda Drăghici, Mihai Irimia (Brașov), Ștefan Schuller (București), Constantin Acsinte, Gabriela Dobre, Bogdan Ocheșel. Conducerea muzicală: Gheorghe Stanciu. 


Pentru copii și elevi, pe baza carnetului de note vizat la zi, biletele au prețuri de 8 lei. Pensionarii, pe baza talonului de pensie, și studenții, având carnetul de note vizat la zi, vor plăti 15 lei pe un tichet. Biletele mai pot fi achiziționte și la prețurile de 20, 25, 30 și 40 lei, în funcție de locul ocupat în sală. 


v v v


Conceptul coregrafic al lui Călin Hanțiu - "Maria Tănase" revine pe scena Teatrului de Stat Constanța în acest weekend, într-un spectacol-eveniment organizat sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 19, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, cu ocazia aniversării a 40 de ani de la înfrățirea orașelor Constanța și Yokohama. La reprezentație, vor participa oficialități și alți invitați din cele două orașe înfrățite. 


În aceeași zi, de la ora 10, pe scena aceluiași teatru, se va desfășura și un spectacol de dansuri tradiționale japoneze, organizat de Primăria Yokohama, tot în cadrul evenimentului aniversar. 


Personajul central este interpretat de Florina Stănculeț, iar din distribuție mai fac parte Cosmin Mihale, Georgiana Mazilescu, Liliana Bărăscu, Ionuț Alexandru, Alexandru Iacov, Georgiana Rusu, Cristian Osoloș, Adelina Popa, Arina Cojocaru, Cristian Savin, Diana Vieriu. 


Duminică, 23 aprilie, de la ora 19, pe scenă vor urca cele șase actrițe protagoniste ale spectacolului "Jurnal de Romania. Constanța", realizat de regizoarea Carmen Lidia Vidu. 


Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu sunt cele șase voci ale spectacolului care vorbește despre orașul nostru, despre oamenii săi și despre dramele sale cotidiene. Grafica și editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar sceno-grafia și costumele, de Lăcrămioara Dumitrașcu. 


Prețul biletelor este de 25 lei pentru adulți, respectiv 6 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Biletele rezervate telefonic pot fi ridicate de la agenția teatrului cu 24 de ore înainte de începerea spectacolului. 


v v v


Pentru cei mai mici spectatori, Teatrul pentru copii și tineret "Căluțul de mare" a programat în dublă reprezentație duminică, 23 aprilie, de la orele 10, respectiv 11.30, spectacolul "Cenușăreasa". 


Prețul biletelor este de 12 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii, cu precizarea că nu se fac rezervări telefonice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6586 secunde