Spectacol de poezie și coregrafie la Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie

171
Spectacol de poezie  și coregrafie  la Amfiteatrul  din Parcul Tăbăcărie - spectacoldepoeziesi-1507129576.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii sunt invitați, sâmbătă, începând cu ora 19.00, la Amfiteatrul din Parcul Tăbăcarie, la un spectacol inedit de poezie și coregrafie despre viața poetului exilat la Tomis, Ovidius Publius Naso.

Spectatorii vor putea urmări două reprezentații distincte: "Ovidius - de rerum natura", spectacol coregrafic și "Poezie în miscare". Evenimentul face parte din Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius.

Spectacolul "Ovidius - de rerum natura" analizează, prin intermediul versurilor lui Ovidius din "Tristele", și prin coregrafie, trăirile marelui poet surghiunit la Pontul Euxin. El descoperă cultura geților și a tracilor și este uimit de violența și brutalitatea lor. Textul este întărit de imagini vizuale, iar coregrafia încununează impactul emoțional. Spectacolul se referă la descrierea trăirilor poetului și legăturilor acestuia cu natura în viziunea coregrafică a maestrei Stela Cocârlea. Din distribuție fac parte Dana Cojan, Alexandru Medveghi, Oana Gheorghiță, Eduard Vacariu, Iulian Marinescu, Loredana Adăscăliței, Catinca Hanțiu, Antonia Ungureanu. Regia este realizată de Daniela Vitcu, asistent de regie fiind Dana Cojan. Coregrafia este semnată de Stela Cocârlea, costumele de Marcela Cuzic, iar scenografia de Viorel Ungureanu.

În ce privește spectacolul "Poezie în mișcare", acesta este conceput pentru a revitaliza sufletul uman cu rezonanțe antice. Cuvintele susținute de gesturi vor căpăta, într-un decor minimalist, dar sugestiv, tonalități extrem de emoționante, care vor ajunge în sufletele tuturor spectactorilor. Spectacolul este o producție a Facultății de Arte din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța și este realizat de Daniela Vitcu, Stela Cocârlea și Dana Cojan.

Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius este realizat de Asociația Ecsia Social Org, în parteneriat cu Universitatea "Ovidius" din Constanța, singura universitate din lume care poartă numele poetului Ovidius, Primăria Orașului Sulmona, perpetuând astfel o bună tradiție a colaborării dintre cele două orașe, Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", Associazione Culturale "Giostra Cavallereasca di Sulmona", Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de Mare" și Asociația "Artiști Dobrogeni" Constanța. Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 26 Iunie 2017
Stire din Cultură-Educație : Omagiu poetului Ovidius
Pagina a fost generata in 0.3747 secunde