Spațiul maritim, în atenția Universității "Ovidius" și a specialiștilor

192
Spațiul maritim, în atenția Universității

Articole de la același autor

Universitatea "Ovidius" din Constanța, în calitate de instituție parteneră, organizează, în perioada 3-4 mai, începând cu ora 9.00, la sediul din Aleea Universității, Corp A, Sala Senatului, conferința internațională "Maritime Spatial Planning in the Black Sea".

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene este cel care coordonează implementarea proiectului "Planul maritim spațial comun pentru Marea Neagră - zona transfrontalieră România, Bulgaria, MARSPLAN-BS", al cărui scop este de a contribui la asigurarea unei abordări comune integrate pentru aria transfrontalieră România-Bulgaria a Mării Negre, în vederea implementării prevederilor Directivei 2014/89/UE a Parlamentului European și a Consiliului Europei cu referire la stabilirea unui cadru pentru amenajarea spațiului maritim. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană din Fondul European pentru Pescuit și Afaceri maritime (EMFF), prin Agenția Executivă pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (EASME).

La conferință, vor participa o serie de specialiști din România, Bulgaria, Turcia, Georgia, Ucraina, Germania și Italia, dar și reprezentanți ai instituțiilor implicate în amenajarea spațiului maritim și ai agenților economici interesați de tematică.

Lucrările și dezbaterile vor aborda teme legate de dezvoltarea activităților umane în Marea Neagră, în condiții de protejare a mediului și a patrimoniului cultural.

Evenimentul se adresează, în egală măsură, autorităților naționale și locale implicate în planificarea spațiului maritim, agenților economici interesați de dezvoltarea unor afaceri în zonă, agențiilor de mediu, specialiștilor în planificarea spațială maritimă, dar și persoanelor interesate de procesul elaborării unui plan de amenajare a spațiului maritim în concordanță cu directiva Uniunii Europene în domeniu (2014/89/UE). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.354 secunde