Situaţie fără precedent la Şcoala nr. 1 Siliştea. Noul director, demis de consiliul profesoral

464
Situaţie fără precedent la Şcoala nr. 1 Siliştea. Noul director, demis de consiliul profesoral - situatiefaraprecedentscoala-1599579950.jpg
Cu mai puţin de o săptămână înainte de a începe cursurile, Şcoala nr. 1 Siliştea nu are director, iar comunitatea „fierbe”. Profesorii şi părinţii din localitate au anunţat, încă de săptămâna trecută, că nu sunt de acord cu numirea făcută de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi au solicitat menţinerea în funcţie a directorului care era detaşat în interesul învăţământului sau numirea unui cadru didactic din unitatea şcolară.

De altfel, principala nemulţumire a oamenilor este că noul director este o educatoare din Medgidia, Alina Stoian, care nu cunoaşte comunitatea şi care nu are experienţă în management şcolar.

„Consiliul profesoral şi consiliul de administraţie al şcolii nu o doresc pe această educatoare, impusă de la inspectorat, fără să ne întrebe nimeni nimic. Toţi, dar absolut toţi profesorii, învăţătorii şi educatorii din şcoală îl doresc pe prof. Mădălin Coteş în continuare ca director al şcolii. Doamna, având ore la grădiniţă în Medgidia, va fi prezentă în Şcoala Siliştea după ora 13. Şcoala Siliştea, având program dimineaţa, nu va avea director în şcoală. Neavând director adjunct, practic, nu va avea conducere prezentă în şcoală”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, primarul comunei, Mihai Soare.

Revolta a mers atât de departe, încât se pare că profesorii au identificat chiar şi un mod de a scăpa de noul director şi l-au demis, în cadrul unui consiliu de administraţie şi al unui consiliu profesoral.

„Este o revoltă nejustificată din punctul meu de vedere. Mai mult decât atât, primarul din localitate mi-a trimis o adresă în care mă înştiinţa că a fost demis directorul unităţii de învăţământ. Nu am înţeles imixtiunea aceasta. E puţin bizar şi, de aceea, trebuie să lămurim situaţia. Acolo s-ar fi întrunit consiliul de administraţie al şcolii, nu ştiu pe ce baze legale şi cum a fost convocat, consiliul profesoral de asemenea şi au invocat un articol din ROFUIP, pentru demiterea directorului”, a precizat, pentru „Cuget Liber”, inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai.

Între timp, noul director a şi demisionat. „Avându-se în vedere presiunea care s-a creat, doamna director şi-a depus demisia. Acolo este o situaţie cel puţin bizară, însă o vom clarifica. Fără discuţie, toate unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa vor începe anul şcolar cu manageri la cârmă”, a mai spus şeful ISJ Constanţa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3354 secunde