Situație absurdă. Elevi de la "Călinescu" trimiși să studieze și la alte licee din Constanța

2107
12
Situație absurdă. Elevi de la

Articole de la același autor

Câțiva părinți constănțeni ai căror copii au fost admiși în clasa a IX-a la Liceul Teoretic "George Călinescu" ne-au semnalat o situație cel puțin bizară, legată de imposibilitatea unității de învățământ de a oferi ore de limba germană elevilor care au studiat-o intensiv în gimnaziul de unde provin. Cu toate că asemenea cursuri sunt prevăzute în programa liceului. "Este absolut absurd să-mi oblige copilul să renunțe la studiul limbii germane și să treacă în rând cu ceilalți care studiază franceza, mai ales că nu ne dorim acest lucru atâta timp cât am investit să obțină certificări pe care le-am prognozat utile în viitor", ne-a declarat foarte contrariată una dintre mămici.

"Finanțarea per capita ne leagă de mâini"

Inițial, ne-am adresat Inspectoratului Școlar Județean Constanța, unde am stat de vorbă cu prof. Mihaela Butuman, inspector de specialitate limbi străine. "Este vorba despre cinci elevi de clasa a IX-a, cărora li s-a propus ca alternativă de studiu deplasarea la liceele teoretice «Decebal» sau «Ovidius» pentru orele de limbă germană. De altfel, și la Liceul Teoretic «Călinescu» studiază limba italiană sau spaniolă elevi de la «Traian» sau «Eminescu»", ne-a explicat inspectorul.

Mai multe lămuriri aveam să primim de la prof. Elena Crăcea, directorul liceului în cauză, care a ținut să ne precizeze că situația se datorează exclusiv subfinanțării învățământului. "Elevii despre care vorbim au fost admiși cu limba 2 germană și conform Regulamentului de funcționare a unităților de învățământ nu putem angaja un profesor special pentru ei. Dacă ar fi fost mai mulți elevi, eventual puteam lucra cu două grupe, pentru că avem deja o clasă de 30 de elevi care studiază germana. A împărți 35 de elevi în două grupe ar fi sub normativ, iar finanțarea per capita ne leagă de mâini. Nu ne permitem să plătim doi profesori. Le-am oferit două alternative: fie studiază alături de colegii lor limba franceză, fie se deplasează la liceele Decebal sau Ovidius, unde vor fi cuprinși în catalog, iar la sfârșitul semestrului vor aduce la secretariat o adeverință care atestă încheierea situației școlare. Regret acest inconvenient, pentru că sunt conștientă că în alte țări există un profesor fie și pentru un elev. Nouă ne interzic normativele", a mai adăugat managerul de la "Călinescu".

v v v

Se înțelege că absurdul situației nu este dat de încăpățânarea directorului de a răspunde solicitării părinților și, implicit, elevilor. Dar și a le anula munca de atâția ani nu pare o soluție. Părinții deja veneau cu propuneri de externalizare a orelor de limbi străine, pentru că asemenea cazuri dovedesc impotența sistemului de învățământ românesc de a răspunde nevoilor reale ale elevilor.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
herodot
26 septembrie 2015
ce sa caute la decebal?

ce germana sa invete la decebal? sa vina cumva svinarciuc cu tabla magica si sa le vorbeasca despre dimensiunea unghiului? sau prietena ei sa ii invete alfabetul cum facea pe vremea cand era invatatoare si mai scapa uneori si pe la orele de psihologie?

Wawww!!!
26 septembrie 2015
Scandal in paradis!!!

La codreanu srl...pardon la calinescu liceul de stat Au aparut probleme??? Pai daca a poruncit diana...asa ramane dragi parinti

ce ironie
26 septembrie 2015
pacat de liceele astea

Calinescu sub papucul matematicianei Michael Jackson iar Decebal sub papucul matematicianelor Lolek si Bolek...

herodot
26 septembrie 2015
matematica cea de toate zilele

e mare pacat ca s-a ajuns ca Lolek sa fie directoare, iar Bolek cons educativ si sefa de catedra. si ambele macelaresc matematica! cred ca Fugigiu se rasuceste in mormant...

Răspuns la: pacat de liceele astea
Adăugat de : ce ironie, 26 septembrie 2015
Calinescu sub papucul matematicianei Michael Jackson iar Decebal sub papucul matematicianelor Lolek si Bolek...
urechelnita mov cu dungi aramii, inima larga si gura sparta
26 septembrie 2015
oferta de nerefuzat

vai, am ratat ocazia sa ma bag si eu in seama! pai daca ma ignorati, de mine si de meditatiile mele nu mai ziceti nimic nu? OFERTA DE NEREFUZAT 50 lei sedinta, minim 2 ore (am gura sparta, dar nu va taxez in plus stati linistiti), aveti garantia ca elevul va lua note mari la clasa, si poate (daca are noroc si se descurca singur) sa ia examene de franceza. bonus acces la cele mai interesante barfe, si fiti siguri ca stiu tot ce misca in liceu! stiti unde ma gasiti. am parul roscat si ondulat ca o veverita bolnava de rahitism. nu ezitati! daca nu, va caut eu!

parinte deranjat
26 septembrie 2015
haideti la sc 29

la liceul decebal va cere bani de fondul scolii, fondul clasei, cadouri de sarbatori, excursii cu diriginta si directoarea in mamaia, in tabara, meditatii, mancare, toate cele. mutati-va la sc 29 cum am facut si noi. NU MAI VREM SA AUZIM DE LILIANA SI ALINA!

eleva nemultumita
26 septembrie 2015
fara svinarciuc

nu o mai vrem pe Svinarciuc. vrem pe cineva mai priceput. sa se intoarca doamna Serban sau sa-l numeasca pe domnul Dominte. sunt infinit mai buni ca Svinarciuc!!

urechelnita guraliva
26 septembrie 2015
urechelnita nu moare, se transforma

sunt o femeie beton. formele mele ametesc barbatii. pacat ca s-au cam dezumflat, dar asta e. trebuie sa cedez portiile de mancare directoarei, ca altfel nu primesc gradatie. dar macar am timp de meditatii daca nu mai mananc. ce o fi vrand herodot asta? tot ma mentioneaza pe aici si nu pricep de ce. intr-adevar, de ieri de cand mi-a explodat emisfera stanga, am pierdut cateva personalitati si fix pe alea care au luptat cu el in ultimele luni. imi spune si mie cineva ce vrea de la viata mea? cu ce am gresit eu? hai ca ma cheama elevii la meditatii, trebuie sa plec. pup, pa!

biroul de presa Decebal
26 septembrie 2015
am scapat de armata de reptilieni a directoarei

va anuntam cu regret in suflet ca slugile directoarei au fost rapuse de o necrutatoare boala - PROSTIA. sunteti cu totii invitati sa sarbatoriti fericitul eveniment. sicriul celor mai odioase reptiliene care au vazut lumina zilei si tenebrele catacombelor de sub decebal e ascuns undeva in canalizarile constantei. daca doriti sa le vedeti pentru ultima oara (daca nu invie, ca reptilienii mai fac asa din cand in cand), nu aveti decat sa le cautati. noi nu suntem curiosi! doar ce le-am ascuns acolo

Cititorul vesel
26 septembrie 2015
Dor de miha

Mi e dor de corul fetelor de la 28.mai traiti?mai respirati de numai spuneti nimic de miha...reveniti-va .. V-a redus la tacere?

Răspuns la: am scapat de armata de reptilieni a directoarei
Adăugat de : biroul de presa Decebal, 26 septembrie 2015
va anuntam cu regret in suflet ca slugile directoarei au fost rapuse de o necrutatoare boala - PROSTIA. sunteti cu totii invitati sa sarbatoriti...
12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5498 secunde