Simulare pentru un nou dezastru? Elevii de clasa a VIII-a, examen cu repetiție pentru Evaluarea Națională

534
1
Simulare pentru un nou dezastru? Elevii de clasa a VIII-a, examen  cu repetiție pentru Evaluarea Națională - simulareevaluare-1392664096.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 6.498 de elevi constănțeni de clasa a VIII-a sunt așteptați să susțină prima probă a simulării Evaluării Naționale, respectiv 
cea la limba și literatura română.


Ieri, la Palatul Copiilor din Constanța s-a desfășurat ședința tehnică la care au luat parte președinții comisiilor de examen. Au fost recapitulate etapele desfășurării acestei simulări, conform metodologiei, care nu se diferențiază cu absolut nimic de adevărata Evaluare Națională. De precizat este că notele obținute la această simulare nu vor fi trecute în catalog și nici nu se vor primi contestații. Și încă un "amănunt" care a creat reale probleme, după cum am auzit comentându-se, este legat de faptul că la simulare corectarea lucrărilor se face după orele de curs, VOLUNTAR. Suntem convinși că principiul "Unde-i ordin, cu plăcere!" va funcționa perfect.


Prof. dr. Răducu Popescu, inspector școlar general, le-a transmis tuturor cadrelor didactice implicate să privească cu multă seriozitate aceste simulări. 


"Transmiteți copiilor seriozitate și implicare. Este foarte important modul cum vor trata și vor fi tratați în această etapă, pentru a-i pregăti pentru adevărata confruntare. Plecând de la ciorne și interzicerea șușotelilor ori așezarea în bănci, vă rog să pregătiți copiii pentru ceea ce urmează, să faceți ca această si-mulare să fie cât se poate de reală. Și încă ceva. Personal, voi urmări mai apoi măsurile pe care le veți cuprinde în planul remedial și mai ales cum le veți aplica. Personal, voi urmări anu-miți elevi și voi face o corelație între notele din catalog și cele de la simulare", a mai adăugat prof. Popescu.


De asemenea, prof. ing. Adriana Oprea, inspector școlar general adjunct, a precizat că speră ca la această ediție a simulării să nu se mai întâmple ca anul trecut, când unii elevi au obținut note de 8 la limba română și note de 2 la matematică. "Și acest aspect ar trebui să vă dea de gândit!". Și foarte important de precizat: după cele două ore de examen simulat elevii de clasa a VIII-a nu vor mai face cursuri.


Pentru simularea de astăzi de la limba și literatura română sunt exceptate următoarele conținuturi: procedee de expresivitate artistică în textele studiate (figuri de stil: alegoria); complementul direct și propoziția subordonată completivă directă; complementul indirect și propoziția subordonată completivă indirectă; complementele circumstanțiale și propozițiile subordonate circumstanțiale corespunzătoare (de loc, de timp, de mod, de cauză, de scop).


31 de cazuri speciale


Proba începe la ora 9, iar accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30. Camerele de supraveghere video vor funcționa atât în sălile de clasă din unitățile de învățământ în care se desfășoară probele pentru Evaluarea națională, cât și în sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și în  sălile în care se preiau și se depozitează lucrările scrise.


Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
Miercuri, 19 februarie, este pro-gramată proba scrisă la matematică, iar rezultatele vor fi afișate în 7 martie.
La proba de astăzi au fost înregistrate solicitări de supraveghere pentru 31 de cazuri speciale, doi dintre elevi fiind imobilizați acasă.


Comentează știrea

Stanica
18 februarie 2014
amenintarile inspectorului

nu v-ati saturat de amenintarile acestui terchea-berchea pe nume raducu? Ce urmaresti tu, ma? Masurile planului remedial? Elevii, notele din catalog cu cele de la examen ? De ce nu urmaresti modul cum se aplica Metodologia personalului didactic, modul in care se fac angajari/repartitii pe catedre? De ce nu urmaresti abuzurile din biroul de pe stanga a frumoasei adormite si a vajnicului buldog nepregatit pt a manageria resursele umane din invatamantul constantean?

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Cum se recuperează cursurile suspendate
Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Iată cu ce emoții vine noul semestru
Pagina a fost generata in 0.6461 secunde