"Viața, Moartea și Învierea lui Iisus Hristos"

1432
La Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia s-a organizat ieri simpozionul intitulat: "Viața, Moartea și Învierea lui Iisus Hristos".
Directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, a prezentat informațiile lăsate de scriitorii antici (printre aceștia fiind: Josephus Flavius, Tacitus, Plinius cel Tânăr și Suetonius) cu privire la viața și moartea lui Iisus Hristos. În continuare a făcut referire la informațiile din Talmud și din Evangheliile Noului Testament și a vorbit despre răspândirea creștinismului în primele secole ale existenței sale.
Preotul Iulian Rotaru, de la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Mangalia, a descris pe larg ultimele clipe din viața Mântuitorului Iisus Hristos, din punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, iar la final a vorbit despre Învierea Domnului și despre importanțpe care religia o are în viața oamenilor.
Muzeograf Liliana Bădin le-a descris celor prezenți tradițiile și obiceiurile românilor din toate zonele țării, legate de Sfintele Sărbători de Paști, printre acestea fiind: vopsitul ouălelor, pregătirea coșului pascal pentru Slujba de Înviere, sacrificiul mielului si așa mai departe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 11 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Admiterea la SNSPA nu se modifică
Pagina a fost generata in 2.0958 secunde