Sfârșit de săptămână plin de spirititualitate

174
1
Sfârșit  de săptămână plin de spirititualitate - teodosie-1503069304.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 19 august, începând cu ora 8.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.

Duminică, 20 august, începând cu ora 7.45, IPS Teodosie va oficia slujba de sfințire a bisericuței "Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și Sf. Ioan Rusul" a mănăstirii Strunga (comuna Oltina), urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii. Slujba de sfințire are loc după realizarea unor lucrări de reparații la acoperișul vechiului lăcaș de cult.

Mănăstirea este ridicată în jurul vechii biserici a satului Strunga. Biserica a fost construită în anul 1836, din chirpici, și este acoperită cu stuf. În anul 1926 sătenii au reconstruit-o din cărămidă, pe piatra de temelie a vechii biserici. Maica Filareta, stareța mănăstirii, se îngrijește de vechiul lăcaș de cult, ce "vorbește despre dragostea bătrânilor din acest vechi sat dobrogean, în care credința și nădejdea locuitorilor a fost dovedită prin ridicarea acestei biserici." 

Comentează știrea

Gigi
20 august 2017
Aiurea !

Unde spiritualitate ? Noaptea gandirii ! Ciocaneala ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.502 secunde