"Semnele viitorului", la Muzeul de Istorie și Arheologie

644

Articole recomandate

Ieri, la ora 11.00, la Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța, a avut loc conferința referitoare la semnele viitorului, susținută de conferențiarul Adrian Tudose.
Conferința face parte dintr-un ciclu de seminarii și este ultima temă de genul acesta. Au fost prezenți atât pasionați de filozofie, cât și curioșii de tematici filosofice ale viitorului lumii. Subiectul este unul rupt din cotidian și amplasat în sfera temporală a existenței noastre.
Conferențiarul Adrian Tudose expune tema prin legile de atracție și respingere care generează diferitul, diversitatea care generează mișcarea, deci evoluția. Astfel, expunerea prezentului este explicată de evenimentele din trecut, iar prezentul pregătește viitorul.
Din punct de vedere astronomic, ritmul este dictat de constelații: putem să vedem o schimbare a Soarelui la două mii de ani.
"Trăim într-o epocă numită «de criză», care nu mai este de actualitate", afirmă Tudose. De asemenea, privirea de ansamblu a acestei perioade pe care o traversăm începe printr-o destructurare a sistemelor.
Conform specialistului, dacă se distrug macrosistemele, se petrec acțiuni corozive la nivel educațional, în urma cărora rezultă individualizarea educației și tendința de creștere a vieții interioare.
Sesiunea de conferințe pe perioada primăvară-vară a luat sfârșit. Constănțenii, dar și turiștii pasionați de filosofie sunt invitați la "Cafeneaua de Filosofie", care se va desfășura în fiecare duminică a lunii august, la Hotelul Palace din Constanța.
Manifestarea este organizată de Asociația Culturală "Noua Acropolă", în colaborare cu Hotelul Palace.
Următoarea sesiune susținută de conf. Adrian Tudose va fi organizată la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie.
Paula SOLOMON

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3572 secunde