Secretele Vaticanului, la ISJ Constanța! Mai mulți bani pentru pușcăriași decât pentru elevi

5954
105
Secretele Vaticanului, la ISJ Constanța! Mai mulți bani pentru pușcăriași decât pentru elevi - fond-1441385005.jpg

Articole de la același autor

Vineri, în sala "Remus Opreanu" de la Prefectura Constanța, inspectorul școlar general prof. Zoia Gabriela Bucovală i-a convocat pe directorii unităților de învățământ din municipiul Constanța la o ședință tehnică la care au mai participat primarul interimar Decebal Făgădău și reprezentanții RADET și RAJA.

Din păcate, așa cum se pare că își dorește să se impună în fața presei constănțene, noul "general" Zoia Gabriela Bucovală nu a acceptat prezența presei, de parcă s-ar fi discutat… secretele Vaticanului și nu obișnuitele probleme cu care se confruntă la fiecare început de an școlar managerii constănțeni.

Și pentru că nici după o oră și jumătate de așteptare în spatele ușilor închise nu se terminase ședința, am încercat să aflăm telefonic de la câțiva manageri problematica dezbaterilor.

Prof. Cornel Dumitrașcu, directorul Colegiului Tehnic "Tomis", s-a arătat foarte încântat de disponibilitatea primarului Decebal Făgădău de a sta de vorbă cu managerii "școlari", problemele fiind aceleași, legate de finanțare.

"Este primul demnitar care a avut inteligența să ne asculte. Cele mai grave sunt problemele economice, așa cum decurg ele din finanțarea per capita, una dintre marile aberații ale Legii nr. 1 a Educației, incorect pusă în aplicare, în timp ce pușcăriașii primesc mai multă finanțare. «Tomis» face parte din categoria unităților grele, cu cantină, internat pe lângă sediul propriu-zis și care a avut o finanțare bună atâta timp cât au existat 3.600 de elevi. Acum, când avem 1.100 și aceleași sedii de administrat, a trebuit să fim foarte atenți cu cheltuielile. Am o datorie infirmă la RADET, pentru că am redus consumul prin montarea unor vane", afirma prof. Dumitrașcu.

Despre desființarea RAEDPP și problemele rezultate, ne-a vorbit și prof. Nicoleta Bercaru, directorul Școlii Gimnaziale nr. 39 "Nicolae Tonitza".

"Multe dintre problemele noastre le știa domnul primar și ele rezultă din desființarea RAEDPP și pasarea tuturor obligațiilor în sarcina directorilor. Care în cele din urmă tot la ușile primăriei ajung să bată. A fost foarte important totuși pentru noi să ni se demonstreze că suntem importanți și că în sfârșit un edil își face timp să ne asculte și realizează că școala înseamnă viitor", a mai spus prof. Bercaru.

LPS se luptă cu cele trei miliarde lei datorie

Pentru Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", anul școlar nu vine cu cele mai bune vești, datoriile acumulate de acest "colos" al învățământului constănțean ajungând la trei miliarde lei.

"Învățământul românesc se raportează la per capita la fel cum îl păcăleau pe Ceaușescu cu colectările false de lapte per capita… de vacă furajată. Noul ordin nr. 4995 din 18 august nu are nicio legătură cu datoriile unităților școlare. Eu, ca liceu vocațional cu 1.300 de elevi, nu am cum să acopăr cheltuielile pe care le presupune o bază materială ce cuprinde opt sedii. Primesc aceeași sumă pe care o primește Liceul «Traian», dar care are doar un sediu și nu consumă apă caldă, adică 361 lei per elev pe an, în timp ce deținuții primesc 427 lei pe lună cheltuieli materiale. Păi să ne lămurim ce vrem: deținuți grași și frumoși sau învățământ de performanță? Mi-e rușine să mă mai întâlnesc cu directorii RADET și RAJA, pentru că eu nu am mai primit un leu de la 1 aprilie. Domnul primar a promis că în prima ședință de Consiliu Local va supune la vot o hotărâre de suplimentare a bugetului cu un milion de lei pentru stingerea unor datorii ale unităților școlare constănțene. Dar tot nu va fi de ajuns pentru noi!", a declarat directorul LPS, prof. Andrei Szemerjai.

v v v

Din câte am înțeles, se va înființa și un departament în cadrul Primăriei Con-stanța, care se va ocupa exclusiv de problemele învățământului din municipiu. Important este că există intenții bune măcar la nivelul edilului. Iar noi așteptăm o conferință de presă a inspectorului școlar general Zoia Gabriela Bucovală, pentru a nu mai încerca să aflăm "pe surse" lucruri care îi privesc pe angajații sistemului. 

Comentează știrea

105 comentarii. Pagina 1 din 11. Click pe pagina dorită : 1 2 ...11 
DIN SISTEM
4 septembrie 2015
HALAL TRANSPARENTA

Si noi care credeam ca va fi o conducere noua, transparenta! Pai asa o s-ajungem sa ne fie dor de dl. Popescu, parca era mai comunicativ, nu? Aveti toate motivele sa scrieti ce aflati "pe surse", daca d-na Inspector general e asa secretoasa...Or fi fost secrete de stat la sedinta?!

tot din sistem
4 septembrie 2015
poate supusi, nu angajati

Ce angajati ai sistemului? Poate supusi! Nu vedeti ca angajatii n-au drepturi, doar indatoriri? Ma refer la dreptul de a fi informati.

INTREBARE
4 septembrie 2015
OARE FAGADAU...?

Oare primarul interimar sa fie un om corect, pe care sa-l intereseze ce se intampla in invatamantul constantean? Ar fi chiar foarte bine, ne-ar ajuta foarte mult. Speram chiar sa se infiinteze acel departament, vom putea sa mergem acolo, in loc sa apelam la ISJ!

mademoiselle professeur
4 septembrie 2015
s-a terminat cu falsii "nemultumiti"

unde sunt scelerații de la scoala 28? cum de au ratat ocazia!? i-o fi bagat HERODOT in sedinta,sa stabileasca impreuna un calendar comun de proteste, cine o stii? oricum ar fi, le multumim ca nu-si mai petrec orele in fata calculatorului terorizandu-ne!

Herodot 2
4 septembrie 2015
Cu placere!

,Ai nevoie de psihoterapie, fetito, ca ai luat-o razna de tot! Ti-ai schimbat pseudonimul, dar ai facut-o degeaba, esti extrem de previzibila si de ...transparenta. In afara de asta, ce treaba ai tu cu sc. 28??? Macar aia si-au vazut de treaba lor, nu s-au bagat peste altii.

Răspuns la: s-a terminat cu falsii "nemultumiti"
Adăugat de : mademoiselle professeur, 4 septembrie 2015
unde sunt scelerații de la scoala 28? cum de au ratat ocazia!? i-o fi bagat HERODOT in sedinta,sa stabileasca impreuna un calendar comun de...
INTREBARE
4 septembrie 2015
DESPRE SEDINTA CU DIRECTORII

A reusit cumva autorul articolului sa obtina un punct de vedere in legatura cu gradinita ABC? Dar in legatura cu ISJ+STAN=LOVE? Pluteste nedumerirea in aer...

le perce-oreille rouxrousse
4 septembrie 2015
da mama, sunt frustrata

iertati-ma, de cand a aparut la femme courbee en ma vie, ma simt mai inutila ca oricand, mi s-au spulberat toate visele, realizati prin ce trec? omul pe care l-am dorit o viata intreaga m-a respins, viata poate fi atat de nedreapta uneori! dar impreuna cu prietenul meu imaginar, ne-am pus serios pe facut propaganda pro-directoare, indiferent cine o fi, tot aia e. doar trebuie sa manifestam loialitate, dupa cine ne mai da gradatii de merit, poate ii vine cuiva ideea sa le schimbe intre ele, sa mai experimenteze... asa va treziti voi cu Svinarciuc, iar noi cu Stan! Ce frumos ar fi!

Răspuns la: Cu placere!
Adăugat de : Herodot 2, 4 septembrie 2015
,Ai nevoie de psihoterapie, fetito, ca ai luat-o razna de tot! Ti-ai schimbat pseudonimul, dar ai facut-o degeaba, esti extrem de previzibila si de...
coleg
4 septembrie 2015
despre rocada

Ha,ha, ar fi ceva grandios! Sa stii ca am auzit ca Svirnaciuc este mult, mult mai OK decat Stan. Asa ca s-ar putea sa va para rau...ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se intample!

frustratica
4 septembrie 2015
recunoaste

De ce nu vrei sa recunosti ca te-ai distrat de minune citind toate "nebuniile" scrise de "sceleratii" de la 28?! Mai trist e ca tot ce s-a scris e cat se poate de adevarat!! Crezi ca nu le-ar fi placut si lor sa mearga la suc, la cafea, la plaja...sau in tabara cu iubitii elevi, in loc sa stea in fata calculatorului, sa scrie chestii?

Răspuns la: s-a terminat cu falsii "nemultumiti"
Adăugat de : mademoiselle professeur, 4 septembrie 2015
unde sunt scelerații de la scoala 28? cum de au ratat ocazia!? i-o fi bagat HERODOT in sedinta,sa stabileasca impreuna un calendar comun de...
gabriela
4 septembrie 2015
singura e ok, echipa o strica

ei as! vrei fondul clasei, fondul scolii, fondul gradinitei, excursii la restaurant, echipa bombastica la conducere? poate isi aduce si prietenele la 28! diferenta dintre ele e ca Stan reuseste singura tot ce poate cealalta numai impreuna cu Atena, Aurora, Simona, Alina, etc. pe principiul meditatii pe campii, hai sa va-nvatam copii! de fapt, Svinarciuc nu e rea mai deloc, aghiotantele ei sunt periculoase!

105 comentarii. Pagina 1 din 11. Click pe pagina dorită : 1 2 ...11 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5288 secunde