Elevii dau de pământ cu planul cadru:

"Se pune accent pe norma cadrului didactic, nu pe educația benefică a elevului"

1936
19

Articole de la același autor

Surprinzător sau nu, întâlnirea de ieri a președintelui Asociației Elevilor din Constanța a atras atenția întregii mass media pentru simplul motiv că elevul de clasa a X-a Alexandru Constantin Manda, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu", deși catalogat uneori agresiv și obraznic, reușește să-și facă "temele" și în afara orelor de curs.

Așa s-a întâmplat și ieri, când a venit în fața opiniei publice cu date concrete legate de "izbânzile" avute în anul 2015 de AEC (organizație neguvernamentală), printre care a enumerat acordarea de abonamente RATC compensate, dar și burse oferite de Consiliul Local Constanța, precum și cuprinderea elevilor în consiliile de administrație ale școlilor.

Trecând peste statisticile care demonstrează eficiența luptei elevilor din AEC, Alexandru Manda a afirmat că zilele următoare va avea o întrevedere cu prefectul județului Constanța, prilej cu care îi va propune să solicite primarilor să cuprindă în bugetele pe 2016 acordarea de burse tuturor elevilor constănțeni. În caz contrar, respectivele unități administrativ-teritoriale să fie atacate în contencios administrativ.

Planul de bătaie pe 2016

Decontarea navetei, manuale gratuite pentru ciclul liceal superior, dar și urmărirea unui model de bună guvernare în școlile constănțene prin respectarea și aplicarea legilor în vigoare care îi privesc pe elevi, iată câteva din obiectivele AEC pe anul 2016.

De asemenea, au prevăzut, la sfârșitul lunii februarie, o conferință națională la Constanța, la care să fie invitați atât reprezentanți ai ministerului, cât și ai spectrului politic. Și apropo de politic și de anul alegerilor, elevii din AEC s-au gândit să inițieze o campanie prin care să mobilizeze colegii majori să se prezinte la vot. Se mai adaugă întâlniri și dezbateri online și offline, pentru a cunoaște adevăratele nevoi ale elevilor constănțeni.

"Planul cadru are în atenție profesorul!"

Evident că nu puteau lipsi din discuția AEC și cele trei variante ale planului cadru propus de Ministerul Educației. "Nici una dintre variante nu are în atenție interesul elevilor, ci pe cel al profesorilor. Ne dorim un curriculum la decizia elevului, nu cum este acum, la decizia școlii, pentru a permite centrarea pe interesul elevului. Trebuie regândit planul cadru de la zero, pentru a nu se mai pune accent pe norma cadrului didactic, ci pe o educație benefică elevului", a afirmat Alexandru Manda.

Batjocura cu decontarea navetei a fost exemplificată prin cuantumurile pe care unele primării le acordă și din cauza cărora unii părinți declară că nu-și mai permit să trimită copiii la școală. "Ministerul Educației nu iese pe teren să vadă cum elevul trăiește la limita sărăciei. Se iau decizii din birouri, rupte de realitate și bifate drept… concretizate", a precizat același președinte AEC.

În schimb, este mulțumit că a reușit să "bată palma" cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și prin semnarea unui acord de colaborare membrii AEC să poată desfășura activități în școli.

Consiliul Elevilor vs. Asociația Elevilor constănțeni

Oricât am încerca să evităm această analogie, ea nu poate scăpa atenției cititorilor. Într-adevăr, ne-am întrebat ce rost au cele două asociații sau de ce nu ar colabora, în interesul celor pe care îi reprezintă. Și răspunsul s-ar părea că este unul… bănuit: în Consiliul Elevilor membrii se împăunează cu funcții, în timp ce în Asociație membrii caută să-și justifice scopul pentru care există.

Dacă greșim, așteptăm pe site-ul "Cuget Liber" comentariile dvs.

Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Comentariile
25 ianuarie 2016
de pe site-ul "Cuget liber"

Doamna Simona Anghel, stiind ca toate comentariile la articolele scrise de dvs la rubrica "Cultura si educatie" au un ecou in randul cititorilor, si ca de multe ori le folositi in articolele ulterioare, va rugam sa-i solicitati un punct de vedere sincer si responsabil d-nei Inspector general Bucovala, in legatura cu problema sanctiunilor aplicate cadrelor didactice de la sc 28, de catre directiunea si Consiliul de administratie ale scolii. Dorinta noastra legitima este sa stim cine raspunde ptr nedreptatile si abuzurile comise in acest caz si nu numai. Dupa cum stiti, in situatia acestei scoli, conflictul deschis intre conducere si angajati este cunoscut atat la nivel de inspectorat, cat si la Ministerul educatiei, astfel incat un raspuns de genul" asteptam sesizarea problemelor in scris, sau le asteptam pe cadrele didactice in audienta", ar fi inacceptabil. Exista nenumarate documente scrise referitoare la aceste probleme in ambele institutii, avand semnaturile petentilor si nr. de inregistrare. Avand in vedere faptul ca in comentarii, referirea la aceste tensiuni si abuzuri este cat se poate de serioasa si decenta, reflectand doar realitatea, solicitam sa fim respectati si sa primim cat mai curand un raspuns in presa! Mentionam ca orice alt mijloc de a comunica in mod civilizat atat cu directiunea scolii, cat si cu ISJ-ul a devenit inutil, daca nu imposibil, neputandu-se ajunge la o concluzie .Va multumim,

E bataios
25 ianuarie 2016
pustiul!

Foarte frumos, un elev caruia nu-i este greu sa-si faca "temele suplimentare"! Tine-o tot asa, avem nevoie de copii ca tine!

dedicatia zilei
26 ianuarie 2016
stan, ne auzi?

sentimentele noastre sunt neschimbate! nu te urâm, nici nu te iubim, TE DISPRETUIM!!!!! Cand ziceai ca-ti dai demisia???

adevar
26 ianuarie 2016
intradevar!

stiu ca trebuie sati dau demisia dar nu pot acum ca trebuie sa fiu la evaluarea nationala, ai treaba acolo. intelege si voi ca pana atunci nu scapi de mine! nici mie numi place sa fiu directoarele unde nimeni nu ma vrei da nam ce face, ai un scop precis in viata.

Răspuns la: stan, ne auzi?
Adăugat de : dedicatia zilei, 26 ianuarie 2016
sentimentele noastre sunt neschimbate! nu te urâm, nici nu te iubim, TE DISPRETUIM!!!!! Cand ziceai ca-ti dai demisia???
ptr adevar - stan
26 ianuarie 2016
Promiti?

bine, dar promiti ca nu mai ai si la anul treaba la EVALUAREA NATIONALA? intelegem ca rudele de gradul 1 au prioritate! Restul...

Răspuns la: intradevar!
Adăugat de : adevar, 26 ianuarie 2016
stiu ca trebuie sati dau demisia dar nu pot acum ca trebuie sa fiu la evaluarea nationala, ai treaba acolo. intelege si voi ca pana atunci nu scapi...
impostura isg
26 ianuarie 2016
manda

un tigan ...libidinos,frustrat si plin de banii lui ....ala cu carciuma proasta de pe adamclisi ce vrei ma, sa stea profesoriii la putza voastra? sa nu faceti matematica?sa faceti in loc sexologie?

vasile
26 ianuarie 2016
Despre starea invatamantului

Asa cum voi vreti decontatea transportului.asa ne dorim si noi,cadrele didactice.Ne dorim si noi bonuri de masa,cum au pana si femeile de serviciu d ela spital,cum au si lacatusii de la statia de epurare,care nu au niciun fel de studii.Pentru ce ei merita si noi nu?pentru ce asistentele medicale .unele doar cu liceul merita asa salariu.plus bonuri de masa?nedreptati sunt destule.nu ne baga nimeni in seama..curriiculum.la decizia elevului nu exista nicaieri..ai auzit ceva de prin alte tari.ca la.liceu au voie sa-si aleaga materiile.care sunt in jur de 4-6,dar o ora de curs dureaza 1,5h, ca la facultate.

Anunt la Mica publicitate
26 ianuarie 2016
Cautam viceprimar si director scoala!

La Famiglia Stan nu mai e pe val! S-a dezintegrat, si s-a facut de rahat!

Da, da
26 ianuarie 2016
de un mare...

S-a facut de un mare rahat! Infatuata si ipocrita de stan moare! La cat de ofticata e si de nebuna, cu "mintea ratacita" e in stare de un "atac visceral plin de ura animalica''.... sa folosim cuvinte ale colegei care-i sarea in ajutor descriind-o cat mai exact, probabil fara sa-si dea seama.

Răspuns la: Cautam viceprimar si director scoala!
Adăugat de : Anunt la Mica publicitate, 26 ianuarie 2016
La Famiglia Stan nu mai e pe val! S-a dezintegrat, si s-a facut de rahat!
DODO
26 ianuarie 2016
daca vrem se poate

Pe vremuri era suficient o tabla , o creta un schelet in coltul clasei si un dascal pasionat si integru ,pentru a se face eucatie si au iesit din scoala o gramada de intelectuali aevarati.Acum ,vezi Doamne nu se poate fara bani ! ba se poate chiar daca este mai greu

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7855 secunde