SCANDALUL de la Biserica Sf. MINA ia amploare! ENORIAȘII S-AU REVOLTAT

3140
16
SCANDALUL de la Biserica Sf. MINA ia amploare! ENORIAȘII S-AU REVOLTAT - bisericasfminapreotlesinat-1363204725.jpg
În cursul zilei de ieri, Arhiepiscopia Tomisului a depus la Poliția Constanța documente care să sprijine plângerea înaintată marți, 12 martie, împotriva Asociației Sf. Mina, care a închis abuziv biserica. Reamintim că în ediția de ieri a ziarului "Cuget Liber" publicam un articol legat de motivul caterisirii preotului Nicolae Picu, ctitor al Bisericii "Sf. Mina". În fapt, dreptul de proprietate asupra bisericii și oficiului a fost intabulat in favoarea Asociației Sf. Mina, fapt ilegal conform art. 181 din Statutul Bisericii Ortodoxe Române. 


Alături de alți numeroși cititori care au dorit să lase un comentariu la articolul amintit s-a numărat și artistul Harry Tavitian, pe blogul căruia am găsit următoarele: "Sfântul Mina e ocrotitorul păgubașilor. Noi, credincioșii de la Biserica Sfântul Mina suntem acum păgubiți prin oprirea de la slujire a părintelui nostru duhovnicesc. Acuzat, culmea, «că a furat»!! Vai, cum dintr-o dată se poate isca viforul ispitelor! Cât de mult a putut să-l întărâte părintele pe «ucigă-l toaca», cu rugăciunile neîncetate la Sfântul Mina! Vă iubim, părinte! Sfântul Mina și Sfântul Nicolae vor face dreptate!".


Răspunsul Poliției Constanța


"La data de 12 martie, ora 15, polițiștii Secției 1 Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Biserica Sfântul Mina (Biserica de lemn), situată în Parcul Tăbăcărie din municipiul Constanța, este închisă, iar pe una dintre ușile de acces este afișat un anunț din care reieșea că lăcașul de cult va fi închis temporar.


Cu ocazia verificărilor efectuate la fața locului s-a constatat faptul că ușile de acces în incinta lăcașului de cult sunt încuiate și atât personalul bisericesc, cât și enoriașii nu pot intra în interior. Pe parcursul aceleiași zile reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au formulat o plângere penală față de reprezentanții unei asociații private, solicitând efectuarea de cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere, tulburare de posesie și împiedicarea libertății cultelor, plângere ce a fost înregistrată și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.


Polițiștii au demarat cercetările procedând la audierea în cauză a mai multor reprezentanți ai lăcașului de cult și au fost efectuate activități de identificare a reprezentanților asociației. Cercetările în cauză continuă, urmând ca în funcție de rezultatul investigațiilor dosarul să fie înaintat cu propuneri corespunzătoare unității de parchet competente". 


Drama dinaintea slujbei


Ieri, la ora 16, în fața bisericii a fost programată oficierea, la fel ca în toate zilele de miercuri, a Tainei Sfântului Maslu, la care urmau să participe șapte preoți, în frunte cu fratele părintelui Nicolae Picu, preotul Viorel Picu. O tragedie avea să amâne procesiunea, părintele Remus Dumbravă, 50 ani, preot onorific la Catedrala Arhiepiscopală, suferind cel mai probabil un atac cerebral și fiind necesară preluarea sa de către un echipaj al serviciului de Ambulanță.





Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
D
14 martie 2013
Sf. Mina

www.constanta.ro

isus
14 martie 2013
lasa ne teodosie!!!!!!

Singurul preot adevarat care chiar crede in religie si cu un suflet de aur este Picu Nicolae.bai satano de teodosie dosnic!tu esti pe linga Picu,cum e diavolul pe linga iisus cristos!

george
14 martie 2013
Sf.Mina

Parintele Picu trebuie sprijinit. Asa este la noi. Construiesti cu multa munca...si se va gasi cineva sa-si doreasca bunul tau...

Revoltat
14 martie 2013
Sustinere pentru Parintele Picu

Preotul Picu a slujit la toate evenimentele importante din familia noastra, iar asta nu pentru ca am fost obligati sa mergem la el, ci pentru ca ne-a cucerit din prima zi cu sarmul si harul sau. El este parte a familiei noastre si, in mod evident, victima unui sistem preotesc ticalosit, alcatuit din banditi in sutana ale caror chipuri hidoase au inceput sa apara pe peretii bisericilor (vezi Biserica Sf Andrei). Totala sustinere preotului Picu. Daca se gaseste cineva sa organizeze un meeting de sustinere, noi vom participa, pentru a le demonstra ticalosilor ca Biserica Sf Mina are si un suflet, nu doar o carte funciara, cum cred ei. Harry ar fi un excelent catalizator, daca ar dori sa isi foloseasca renumele. Si inca ceva: nu am aflat vreodata despre vreun gest similar facut de Teodosie sau vreunul din gasca lui, comparabil cu asezamantul pentru copii nevoiasi de langa Biserica Sf Mina. Cu ce va ocupati voi de fapt, cui slujiti din moment ce puteti sa il izgoniti pe cel mai virtuos dintre voi? Iar pentru necunoscatori, sa stiti ca politia, daca este sesizata de un om obisnuit cu o asemenea problema de tulburare de posesie, va trimite la tribunal sa va judecati, nu se implica niciodata asa cum a facut-o aseara, sa sparga incuietorile si sa puna in posesie pe altcineva. Ori in celelalte cazuri politia nu isi face datoria, ori aseara au comis o fapta penala.

o buna credincioasa
14 martie 2013
banii, ochiul dracului

Acestui tovaras Teodosie nu-i mai ajungeau banii, asa ca s-a gandit el, ca de la aceasta biserica unde se inghesuie lumea pentru botezuri si cununii, ar putea scoate mai multi bani. De ce sa fie ajutati bietii copii de la asezamantul Sf. Mina, cand cu acei bani isi mai putea cumpara el cateva proprietati? Din cauza aceasta a pornit scandalul si presiunea, santajul si amenintarile asupra membrilor asociatiei, cea care a ridicat biserica. Aceasta biserica este o biserica de asezamant si nu una parohiala!

Mitica
14 martie 2013
Spagoveanu in Suceava?

Nu cunosc prea bine itele afacerii spagoveanului prin Moldova , parca pe la Arini Suceava?? Nu-i mai ajunge, vrea si prin Cta, nu a cazut cu popa Picu la intelegere... trebuia sa cotizeze parintele Picu..... Tot nimic nu iei cu tine.... SPAGOVEANU!!!! Adevarul ca mult te-ai strofocat in ridicarea bisericii, tu ai strans de la enoriasi... tu ai adus mesteri din Maramures... si acum vrei totul... dupa ce altii au muncit. Asa sa te ajute D-zeu!!!!

alex88
14 martie 2013
anti teodosie

teodosie trebuie dat jos.el este capul mafiei '' din Biserica constanteana....trebuie sa organizam un miting impotriva lui...doar noi il putem da jos

stef
14 martie 2013
Mi-e silă de tine, Teodosie!

Mi-e sila de tine, Teodosie!Ai dat ordin sa se faca biserici si pe trotuare doar, doar vei ajunge mitropolit si apoi patriarh.Dar n-ai nici un Dumnezeu!Esti o mizerie, esti un fel de Adrian Nastase in sutană!Esti un avar, un corupt, un tîlhar care vrea să acapareze totul.

un credincios
14 martie 2013
sa construim biserici ortodoxe private

cred ca ar trebui sa construim biserici private iar slujbele sa fie conduse de catre pastori ca in occident asa renumita biserica ortodoxa romana va ramane fara credinciosi ca au furat destul pana acuma

forever
14 martie 2013
Jos cu teodosie dosnicu'

Propun ca toti cei care cred ca Parintele Picu are nevoie de sustinerea noastra sa vina duminica la slujba cu o floare in mina si sa stea pe pajistea dintre biserica si cladirea asezamintului !

Răspuns la: lasa ne teodosie!!!!!!
Adăugat de : isus, 14 martie 2013
Singurul preot adevarat care chiar crede in religie si cu un suflet de aur este Picu Nicolae.bai satano de teodosie dosnic!tu esti pe linga Picu,cum...
16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7727 secunde