SCANDALOS! EXACT CA PE VREMEA COMUNIȘTILOR: Profesoară de română dată afară din școală pentru că a criticat-o pe Gabriela Firea

4096
9
SCANDALOS! EXACT CA PE VREMEA COMUNIȘTILOR: Profesoară de română dată afară din școală pentru că a criticat-o pe Gabriela Firea - 11493967628-1493967772.jpg

Articole recomandate

Tânăra profesoară de limba română Cristina Tunegaru care a criticat-o public pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a fost dată afară din școală fără a fi măcar înștiințată de decizia Inspectoratului Școlar.
Aceasta este acuzată că a "afectat" imaginea Gabrielei Firea după ce a postat pe Facebook mai multe comentarii ironice la adresa acesteia după o vizită în școală.


"Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară !

Fără să întrebe părinții sau elevii, fără să mă anunțe măcar, un funcționar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Și m-am trezit scoasă din școală. Da, pot să facă asta în sistemul public în anul 2017.

Nu mă interesează locul de muncă în sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe București anul trecut) pot să găsesc oriunde un loc într-o școală publică sau privată. Dar eu am lucrat alături de elevii mei atât de frumos, am investit emoțional, am luptat și am muncit pentru progrese uimitoare, neașteptate care au surprins școala întreagă. Nu îi pot lăsa să regreseze, să piardă totul. E o responsabilitate pe care vreau să o duc până la capăt.

Și totuși, nimic din toate astea nu are vreo relevanță pentru inspectorat. Interesul elevilor e călcat în picioare. Nu vor decât să scape de mine, profesorul care vrea să schimbe sistemul de la bază.", a declarat profesoara Cristina Tunegaru.


În ceea ce privește acuzațiile care i se aduc, profesoara spune că acestea sunt "halucinante". 
"Acuzația că aș fi afectat imaginea primarului Bucureștiului e halucinantă. Nicăieri nu am afirmat nimic despre niciun primar, nu văd ce legătură am cu aceste lupte politice. Dimpotrivă, am negat explicit reprezentanților media care m-au contactat că ar exista vreo conexiune, am refuzat să-mi închipui că poate exista o asemenea ticăloșie. 


Apoi, că aș fi afectat imaginea inspectoratului prin afirmații mincinoase. Tot ce am spus e factual adevărat și verificabil până la virgulă. Dacă afectează imaginea sistemului nu e responsabilitatea mea, ci a celor care au luat deciziile, care sunt legale; tocmai asta denunț, că se poate lua o asemenea decizie discreționară, că mi se poate nega legal dreptul de a concura cu șanse egale pe un post liber, că vechimea și hârtiile bat competența și interesul superior al copiilor. E inacceptabil ca decizia de angajare a unui profesor să nu țină cont de realitatea din școală și de dorința părinților. Sistemul împarte arbitrar resursa umană în insideri și marginali și ia pe baza acestei distincții decizii care pot afecta viitorul unor copii.


Problema e mult mai amplă decât cazul meu individual, în fiecare an acest sistem atavic de angajare prin "repartiție" exact ca în comunism exclude tineri valoroși care pot reprezenta schimbarea pe care ne-o dorim în educația publică. Pentru că posturile dispar înainte de concursurile care ajung un teatru absurd: sute de profesori se bat pe niciun post, concurează pentru palmares. E o discuție pe care trebuie să o avem calm dincolo de imixiuni politice, chiar cu riscul de a ciufuli orgolii și cariere clădite pe mânuirea expertă a regulamentelor", a mai precizat, pe Facebook, Cristina Tunegaru.


xxx


La începutul lunii aprilie, după o vizită în școală a primarului Gabriela Firea, profesoara de română declara pe pagina proprie de Facebook:
"Mi-e rușine de colegii mei, profesorii de la Școala Gimnazială 164, că au participat cu slugărnicie la circul desfășurat de Gabriela Firea sub pretextul conștientizării pericolelor internetului. Au așteptat-o de la intrare, cuminți, au orchestrat întâmpinarea ei folosind copii mici pe care i-au îmbrăcat în haine populare. Cu flori în mâini, ca-ntr-un show comunistoid grotesc. Îmbrăcați cu tricourile și purtând șepcile primăriei, copiii școlii devin marionete care arată supușenia adulților.


Copiii și cadrele didactice sunt folosiți ca niște punți de lansare politice pentru vedetele de la primărie. Și nimeni nu pare să se opună, să observe ridicolul unei asemenea situații care nu are în centru copiii și nevoile lor, ci pe doamna primar. Acțiunea petrecută în timpul orelor de curs - când elevii și profesorii sunt captivi în școală - nu are nicio legătură cu educația. Și nici versurile misogine, sexiste ale lui Cerebel care cântă despre "fetele care vor na-na" și "n-ai bani de femei". Discursurile patetice nu ajută elevii. Însă copiii sunt utilizați ca material propagandistic. Într-o școală !

Să nu uităm, dragi colegi, că școala nu e troaca unor animale politice !"




Comentează știrea

sorin
5 mai 2017
solidaritate

Futuva n gura de comunisti.sa iesim in strada si sa le dam foc

Sascau V.
5 mai 2017
Pai asta sunt ei, comunisti

O mizerie, ca multe altele

ion
5 mai 2017
prostie

nu pot sa va inteleg , profa asta era SUPLINITOARE ,a venit din concediul medical profu care era titular ,si a ramas fara catedra .nici o scoala nu o vrea pentru -ca refuza sa predea -eminescu,slavici sau orice scriitor roman exact cum a declarat ea .ce usor va manevraza aceasta presa securista .

rex
5 mai 2017
Lichelism!

Da, dar articolul se adreseaza retardatilor din piata stiind ca idiotii urla aiurea si mai mult nici nu inteleg de ce!

Răspuns la: prostie
Adăugat de : ion, 5 mai 2017
nu pot sa va inteleg , profa asta era SUPLINITOARE ,a venit din concediul medical profu care era titular ,si a ramas fara catedra .nici o scoala nu o...
eu
5 mai 2017
suplinitor

ce nu itelegeti,este suplinitoare...Cu Firea sau fara Firea soarta ei,era aceeasi.Se reintoarce la catedra titularul.

SUPLINITOARE
5 mai 2017
plange

suplinitoarea nu a mai #rezistat

noname
5 mai 2017
curvaraseala romaneasca

cine pwla mea e moldoveanca asta inputita care a ajuns pe functie cu ajutorul hotilor

ea
6 mai 2017
cine este

nu se stie, dar seamana izbitor cu mama ta

Răspuns la: curvaraseala romaneasca
Adăugat de : noname, 5 mai 2017
cine pwla mea e moldoveanca asta inputita care a ajuns pe functie cu ajutorul hotilor
edu.ro
6 mai 2017
articol neprofesionist

doamna pseudojurnalist ar trebui sa se intereseze mai bine. doamna prof este titular? cand si-a semnat contractul de munca era pe perioada determinata? sau cumva se manifesta ca tiganii care ocupa abuziv o casa si cand vine politia sa-i evacueze fac circ?

Pagina a fost generata in 0.9743 secunde