Scandal la Ovidius: Daniel Flaut, decanul de la Istorie, contraatacă

3216
19
Scandal la Ovidius: Daniel Flaut, decanul de la Istorie, contraatacă - jos-1327344233.jpg

Era de așteptat ca atmosfera dinaintea alegerilor la Universitatea "Ovidius" să dea "pe-afară" ca-n orice luptă electorală, însă acuzele care se aduc în această perioadă, mai ales când se poate posta și o semnătură falsă dezvăluie altă față… neacademică.
Printr-un comunicat remis redacției "Cuget Liber" purtând semnătura a nouă cadre universitare de la Facultatea de Istorie și Științe Politice, în frunte cu conf. univ. dr. Daniel Flaut, decan, este reluat desfășurătorul alegerilor din data de 20 ianuarie pentru Consiliul facultății. "Cu privire la acuzațiile despre o posibilă discriminare pe criterii politice, subliniem că niciunul dintre noii membri aleși în Con-siliul Facultății nu este membru al vreunui partid parlamentar și cu atât mai puțin guvernamental. Mai mult, în perioada în care doamna conf. univ. dr. Marioara Cojoc amintește posibila discriminare, dânsa avea o vechime de 4 ani de mandat de prodecan, fiind votată în unanimitate de aceiași membri pe care astăzi îi acuză. Referitor la jignirile personale exprimate în presă, la adresa colegilor, le considerăm a fi nedemne de comentat, raportându-ne, mai ales, la limbajul neacademic, chiar suburban, pe care doamna conf. univ. dr. Marioara Cojoc l-a utilizat.
Toate acestea sunt cu atât mai regretabile cu cât doamna conf. univ. dr. Marioara Cojoc a colaborat științific cu cei pe care astăzi îi acuză: unora le-a fost studentă, altora profesor, a participat în comisiile de concurs din facultate, colegi de-ai dumneaei au fost în comisia de concurs în urma căruia a devenit conferențiar universitar, cu unii a coordonat volume știintifice, etc".


Studenții vor afla răspunsul la contestații
Astăzi, rectorul prof. univ. dr. Victor Ciupină va convoca Comisia de soluționare a contestațiilor, pentru a analiza cele patru solicitări depuse de studenții facultăților de Arte, Construcții, Fizică și, mai nou, Drept.
Reamintim că ponderea studenților în Senat și în Consiliile Facultăților este de 25% din totalul membrilor organului colectiv de conducere, motiv pentru care s-au lansat speculații legate de o posibilă "cumpărare" a voturilor. Întrebat în legătură cu această speculație, dar și cu reproșurile care i se aduc, Alexandru Stanciu, președintele Ligii Studenților din Universitatea "Ovidius", a declarat că el nu face parte din comisia electorală, cu toate că regulamentul îl contrazice. De asemenea, nu înțelege ce au contestat colegii de la Drept, pentru că el a văzut, încă de săptămâna trecută, la avizierul facultății lor, dar și la intrarea în Campus anunțuri legate de anunțarea alegerilor. "Nu știu cine a pornit acest scandal, dar știu că toți cei care își doreau să candideze puteau să se intereseze din timp".



Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
un cititor
23 ianuarie 2012
pentru autoarea acestui articol

Stimata doamna, cu fiecare articol referitor la situatia din cadrul Facultatii de Istorie si Stiinte Politice pe care il citesc si poarta semnatura dvs, sunt din ce in ce mai consternat! Se pare ca parerea mea initiala a fost cea corecta: dvs nu aveti nicio rusine, ce sa mai vorbim de profesionalism sau decenta?!?! Citesc si recitesc articolul dvs si tot nu reusesc sa identific nici cea mai mica legatura intre titlu si continut. Doamna Anghel, pareti a avea probleme grave in a intelege un text simplu in limba romana (ma refer la fragmentul pe care ni-l citati din acel comunicat de presa), ce sa mai vorbim despre incapacitatea de a "imbraca" acel text cu doua-trei cuvintele care sa fie produsul creierului dvs? De unde reiese, stimata doamna, atacul, sau, cum ii spuneti dvs, contraatacul decanului Flaut? Va si contraziceti singura: in titlu ne spuneti ca decanul este cel care contraataca, iar mai jos afirmati ca mai multe cadre didcatice din facultate au semnat acel comunicat, din care nu reiese (cel putin nu din ceea ce ne-ati prezentat dvs) niciun contraatac, ci, mai degraba, un raspuns decent al unor oameni care nu cred ca meritau sa fie coborati in cea mai mizeabila mocirla de catre aceasta pretinsa "doamna" Mariana Cojoc. Iertati-mi, va rog, brutalitatea exprimarii, dar poate ar fi nevoie sa revedeti niste notiuni elementare de limba romana de nivelul clasei a doua (daca nu ma insel, cam atunci invata copiii sa transforme vorbirea directa in vorbire indirecta - in cazul dvs, ca sa ma asigur ca intelegeti, este vorba de capacitatea, pe care, repet, o putem identifica si la un copil de 8-9 ani, de a "povesti", cu atatea cuvinte cate va permite capacitatea dvs intelectuala, acel comunicat de presa). Faceti un exercitiu, va rog: rugati niste copii de clasa a doua sa va spuna ce inteleg ei din randurile citate de dumneavoastra, iar daca macar unul din zece va spune ca din acel text reiese vreun contraatac al decanului sau al colegilor acestuia la adresa doamnei Cojoc, eu va promit ca va cer scuze public. Altfel, lasati-va de meserie, deoarece nici noi nu mai avem nevoie de inca o "tentativa" de jurnalist (e tara plina de asemenea specimene) si nici ziarul care va plateste nu cred ca-si doreste sa aiba asemenea angajati, carora le vine greu doar sa prezinte, in mod sec, un comunicat de presa (nici nu vreau sa-mi imaginez ce enormitati ati putea scrie daca ati fi nevoita sa faceti vreo analiza aprofundata a unei chestiuni, Doamne fereste-ne sa fim nevoiti sa citim asa ceva)...

alt cititor
23 ianuarie 2012
jurnalist sau tonomat?

Doamna Simona Anghel, pozitia d-voastra este evident partinitoare. A folosi cuvinte precum "contraataca", atunci cand este vorba despre un comunicat de presa atat de sec, nu va poate recomanda decat pentru publicatii gen CAN CAN sau Click. Cand doamna Cojoc ne-a facut albie de porci nu cred ca ati vazut un atac, probabil era o mangaiere in ochii dumneavoastra...Cat costa afacerea asta?

OBSERVATOR
24 ianuarie 2012
SIMONA ANGHEL-STUDENTA LUI COJOC-INDRUMATOR DE DISERTATIE

Duduie SIMONA ANGHEL de ce nu recunosti ca esti studenta lui COJOC la master?ai dat-o in vrajeala ca sint nu stiu cate de SIMONA ANGHEL in Constanta. SA-TI FIE RUSINE SIMONA ANGHEL,CA NU RECUNOSTI,DUPA 24 FBRUARIE MA VOI OCUPA PERSONAL SI O SA VIN LA ZIARUL PE CARE IL REPREZENTATI CA SA VA SCOT FISA DE STUDENT LA MASTER+COPIE DUPA CARNETUL DE STUDENT CU POZELE AFERENTE,SI CHIAR COJOC O SA IMI DEA ACESTE INFORMATII. RUSINEEEEEE

stundetu'
24 ianuarie 2012
INCOMPETENTA

Domnisoara sau doamna jurnalista,innainte sa scrieti un articol ,o minima documentare nu ar strica.In regulamentul de alegeri al studentilor scrie clar cine face parte din acea comisie electorala " - Președinții (sau reprezentanții desemnați de aceștia) următoarelor organizații *1 : Liga Studenților din Universitatea "Ovidius" Constanța, Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici Constanța și Asociația Studenților Economiști din Universitatea "Ovidius" Constanța." adica poate fi si un membru desemnat de acesta , nu numai presedintele LSUOC

alergie la can-can
24 ianuarie 2012
alegeri la studenti

mare bataie pe studenti,vad ca sunteti singura jurnalista din ct care zi de zi aceleasi articole legate de studenti.Nu au iesit cei care trebuia sa ii faca lui Cojoc proful tau campanie??

6. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

gogu pintenogu'
24 ianuarie 2012
bula cojocului

Una peste alta în toată această zaveră este cert că atât Marian Komsomolovici cât și soția au luat un număr infim de voturi. Și vorba lu' dom Nae "nu se mai alege el nici la calendele grecești" PS Apropo nea Ciupină ce se mai aude cu acea comisie de etică sau vorba lu Napoleon o îngroparăți și p-asta?

myky
24 ianuarie 2012
rusine

Funeriule de ce taci ? Ai posibilitatea sa arati ca ai dreptate. Dar ciupina cu cine este combinat ?

Fratele cel Mare
24 ianuarie 2012
Pentru "Observatorul" de la nr 3

Iepurilă tu nu ai alta ocupatie decat sa stai pe siteuri baiatu'? La cursuri oricum de 2 ani nu te mai duci! Te crezi deja rector si ai inceput sa ameninti jurnalistii corecti si curajosi intr-o tara inca democratica? Te vei ocupa personal mai coruptule? Ne vom ocupa noi de tine mai intai, nu avea grija!

Omu' de la dispecerat
24 ianuarie 2012
Pentru postacii lui iepure

Trebuie sa constat o activitate de DEZINFORMARE intensa a postacilor asa zisului candidat la rector epure. Acestia cred ca sub acoperirea anonimatului pot scrie orice. Sunteti sub lupa! Apropos: ce se mai aude cu dosarele blocate ale lui iepurila? Cunoscatorii stiu la ce ma refer! Candidatul manciurian se crede în Burkina Fasso în absenta reactiei institutiilor abilitate.

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2782 secunde